article
1.6495998
VLISSINGEN - Guitho de Wolff (20) moet het Nederlands team met zijn 'spectaculaire afsluiting' helpen de doelstelling voor het EK Teamgym te bereiken.
Vliegende De Wolff de joker voor Nederland op EK Teamgym
VLISSINGEN - Guitho de Wolff (20) moet het Nederlands team met zijn 'spectaculaire afsluiting' helpen de doelstelling voor het EK Teamgym te bereiken.
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/vliegende-de-wolff-de-joker-voor-nederland-op-ek-teamgym-1.6495998
2016-10-05T18:58:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4864051.1475693898!image/image-4864051.JPG
Atletiek,Maribor,EK Teamgym,Guitho de Wolff,hermes,Vlissingen
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Vliegende De Wolff de joker voor Nederland op EK Teamgym

Vliegende De Wolff de joker voor Nederland op EK Teamgym

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Guitho de Wolff.
   Fotograaf
   Locatie
   Middelburg
  VLISSINGEN - Guitho de Wolff (20) moet het Nederlands team met zijn 'spectaculaire afsluiting' helpen de doelstelling voor het EK Teamgym te bereiken.
  Ik sluit op tumbling af met een drievoudige salto en dat wordt zeker spectaculair.

  De Oostburgenaar - lid van Turn'87 en meervoudig Nederlands kampioen airtumbling - reist zaterdag met de selectie af naar Slovenië, waar hij vanaf volgende week in Maribor op de disciplines vloer, tumbling en minitrampoline uitkomt.

  De Zeeuws-Vlaming is bij ieder onderdeel de laatste Nederlandse deelnemer en moet in die rol met de moeilijkste sprongen voor de spreekwoordelijke klap op de vuurpijl zorgen. "Ik sluit op tumbling af met een drievoudige salto en dat wordt zeker spectaculair'', voorspelt De Wolff.

  Toch zal hij met de andere Nederlandse turn(st)ers op moeten boksen tegen de sterker geachte landen als Zweden en Denemarken. "Tumbling wordt in die landen al erg vroeg bij kinderen geïntroduceerd. De hallen waar basisscholen daar over kunnen beschikken, zijn voor ons het paradijs. Wat dat betreft hebben wij als Nederlanders wel een achterstand.''

  Ondanks die achterstand ziet De Wolff kansen voor Nederland. "Een vierde plaats zou een topprestatie zijn'', stelt hij. "Dat is ook ons doel. Tenzij er een land een slechte dag heeft en we alsnog voor de derde plaats of hoger kunnen gaan.''

  Lees donderdag in de PZC meer over het EK Teamgym en de ambities van Guitho de Wolff, die op 13 en 15 oktober live te volgen is via dit YouTube-kanaal.

  (Gebruik je de app, bekijk hier De Wolffs drievoudige salto)