article
1.6601604
VLISSINGEN - De Vlissingse Shura Poppe (18) bezocht vorige week drie Amerikaanse universiteiten. ,,Collegetennis is de enige manier om een studie te combineren met fulltime-tennis.”
Vechtersmentaliteit troef in de American Dream van Shura Poppe
VLISSINGEN - De Vlissingse Shura Poppe (18) bezocht vorige week drie Amerikaanse universiteiten. ,,Collegetennis is de enige manier om een studie te combineren met fulltime-tennis.”
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/vechtersmentaliteit-troef-in-de-american-dream-van-shura-poppe-1.6601604
2016-11-02T12:04:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6601614.1478087954!image/image-6601614.JPG
Vlissingen,Tennis,Shura Poppe
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Vechtersmentaliteit troef in de American Dream van Shura Poppe

Vechtersmentaliteit troef in de American Dream van Shura Poppe

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Shura Poppe met haar vader Ronald.
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Shura Poppe krijgt een rondleiding door een honkbalstadion.
  VLISSINGEN - De Vlissingse Shura Poppe (18) bezocht vorige week drie Amerikaanse universiteiten. ,,Collegetennis is de enige manier om een studie te combineren met fulltime-tennis.”

  Op de vier tennisbanen in Racketcentrum Vlissingen wordt dinsdagmiddag volle bak getraind. De tennisleraren Luc Govers en Remco Maandag verzorgen er de regiotraining op Walcheren. Door de gang lopen vier jonge tennistalentjes, uitgeput en bezweet. Ze zijn zojuist een uur lang afgemat door Shura Poppe, die deze dag de fysieke training voor haar rekening neemt.

  De 18-jarige Poppe is net terug uit Amerika, waar ze tijdens de herfstvakantie samen met haar vader Ronald drie Amerikaanse universiteiten bezocht. Na haar examens op het Scheldemond College wil de huidige nummer 33 van Nederland in augustus gaan studeren en tennissen in de VS. Drie universiteiten hebben concrete interesse om haar een volledige tennisstudiebeurs aan te bieden.

  Enorm veel geld

  Met die studiebeurs wordt haar complete studie, inclusief training en huisvesting betaald. ,,In Kansas krijg je daar bovenop zelfs nog een maandelijks inkomen”, weet Poppe. ,,Kansas is een public school met zo’n 29.000 studenten, daar gaat enorm veel geld in om. Tulsa en Rice zijn private schools met zo’n 4000 tot 6000 studenten, daar word je niet zomaar toegelaten.”

  Het systeem van collegesporten in Amerika biedt kansen die je hier in Nederland niet krijgt, weet ook haar zojuist aangeschoven trainer Luc Govers. ,,Collegetennis is de enige optie om je studie te combineren met fulltime-tennis. Tenzij je zo getalenteerd bent dat je een contract bij IMG (de befaamde Tennis Academy van Nick Bollettieri) krijgt, maar dat is slechts voor weinigen weggelegd.“

  Lees het hele verhaal in de PZC van donderdag 3 november.