article
1.6262108
RIO DE JANEIRO - Tommy Staal uit Nieuw-Haamstede is niet als atleet, maar als supporter aanwezig bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Hij geniet er met volle teugen. Het is genieten aan de Copacabana, laat hij weten.
Tommy Staal aanwezig bij 100 meterfinale Dafne Schippers
RIO DE JANEIRO - Tommy Staal uit Nieuw-Haamstede is niet als atleet, maar als supporter aanwezig bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Hij geniet er met volle teugen. Het is genieten aan de Copacabana, laat hij weten.
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/tommy-staal-aanwezig-bij-100-meterfinale-dafne-schippers-1.6262108
2016-08-13T06:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6262116.1471033688!image/image-6262116.jpg
Nieuw-Haamstede,Atletiek,Olympische Spelen,Rio 2016,Tommy Staal,hermes
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Tommy Staal aanwezig bij 100 meterfinale Dafne Schippers

Tommy Staal aanwezig bij 100 meterfinale Dafne Schippers

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tommy Staal is er bij in Rio, zij het niet als atleet.
  RIO DE JANEIRO - Tommy Staal uit Nieuw-Haamstede is niet als atleet, maar als supporter aanwezig bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Hij geniet er met volle teugen. Het is genieten aan de Copacabana, laat hij weten.

  Ooit droomde Staal, de frêle hardloper, ervan om zelf deel te nemen aan de Olympische Spelen van Rio. Hij zag zich al in actie komen op de 1500 meter in het João Havelange Olympisch Stadion. Maar ja, die verrekte kuitblessures…

  Dafne Schippers

  De bijna 22-jarige middellangeafstandsspecialist is er in de Braziliaanse miljoenenstad toch bij. Hij bezoekt veel sportwedstrijden. Voor zaterdag staat er atletiek op het programma. ,,Als Dafne Schippers in actie komt, ben ik erbij", zegt hij op een jaloersmakende toon. ,,Haar 100 meterfinale wordt hopelijk een hoogtepunt."

  Tot 2013 ging het crescendo met de carrière van Staal. Hij schopte het op z'n achttiende tot deelname aan het EK voor junioren in Italië. Maar daarna raakte hij aan het sukkelen. Lange tijd was onduidelijk wat hem nu precies hinderde. Pas begin 2015 werd het euvel gevonden - in beide kuiten zat een vlies te strak om zijn spieren - en vervolgens kon hij geopereerd worden.

  Schuin oog

  ,,Ik heb nog even gedacht dat er voor mij nog wat mogelijk was in 2016", vertelt Staal. ,,Tot december, januari heb ik nog heel hard getraind. Ten eerste om het EK te halen in Amsterdam en met een schuin oog keek ik ook nog naar Rio. Maar ik merkte dat het niet ging lukken. Ik heb toen de beslissing genomen om het allemaal uit mijn hoofd te zetten."

  Wat moest Staal dan met zijn zomer? 'Ga toch naar Brazilië!", opperde zijn vader. ,,Het begon eigenlijk als een grapje", vertelt de atleet. ,,Maar hoe meer ik erover na ging denken en me ging verdiepen in de mogelijkheden, begon het toch te leven. Het bleek dat het nog heel goed mogelijk was een niet al te duur ticket naar Rio de Janeiro te boeken. En dus ben ik gegaan."