article
1.6105236
MIDDELBURG - De Driekleur Challenger Zeeland krijgt vanaf 2017 een andere opzet.
Tennis: Challenger Zeeland gaat groeien in 2017
MIDDELBURG - De Driekleur Challenger Zeeland krijgt vanaf 2017 een andere opzet.
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/tennis-challenger-zeeland-gaat-groeien-in-2017-1.6105236
2016-06-14T04:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5744363.1455887419!image/image-5744363.jpg
Middelburg,Tennis,Sander van Buren,Lesley Kerkhove,Driekleur Challenger Zeeland,hermes
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Tennis: Challenger Zeeland gaat groeien in 2017

Tennis: Challenger Zeeland gaat groeien in 2017

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Sander van Buren, toernooidirecteur van Challenger Zeeland.
  MIDDELBURG - De Driekleur Challenger Zeeland krijgt vanaf 2017 een andere opzet.

  Dat laat toernooidirecteur Sander van Buren weten, ruim een week voor het begin van de zevende editie van het internationale tennisevenement. ,,We gaan óf het mannen- óf het vrouwentoernooi flink opwaarderen", zegt hij. ,,Eén van de twee krijgt minimaal 50.000 dollar aan prijzengeld."

  Meer prijzengeld

  De wens om het evenement te laten groeien, bestaat al langer. Al in de beginjaren hadden Sander van Buren en zijn toenmalige partner Sven Vermeulen het idee om het toernooi jaarlijks een upgrade te geven. Maar nu lijkt het er dan toch van te gaan komen. ,,Dat komt doordat het een uitdrukkelijke wens van de sponsoren is", stelt Van Buren. ,,Met meer prijzengeld kunnen de betere tennissers naar Middelburg komen, waardoor het voor bedrijven nog aantrekkelijker wordt om aan te haken. Dan wordt het voor de huidige sponsoren, die voor dat extra geld willen gaan zorgen, nog mooier om hier te netwerken."

  Lesley Kerkhove

  Of hij voor de mannen of de vrouwen zal kiezen, weet Van Buren nog niet. Voor allebei valt wat te zeggen. ,,Bij de mannen kunnen we aansprekende namen halen: Igor Sijsling, Thiemo de Bakker… Maar ja, we hebben natuurlijk ook onze eigen Lesley Kerkhove. Zij staat nu rond de 170ste plaats. Eigenlijk is ons huidige toernooi, met 25.000 dollar aan prijzengeld, net te klein voor haar. We zouden dus met haar mee kunnen groeien."

  Kerkhove is er dit jaar gewoon bij. Direct na haar grasseizoen in Engeland speelt de Zierikzeese op het gravel in Middelburg. Ze zal dan, zo als het er nu naar uitziet, als tweede geplaatst zijn. De Russin Evgeniya Rodina, de winnares van de Zeeuwse challenger in 2014, staat nog iets hoger op de wereldranglijst en de voorlopige deelnemerslijst. Zij zal - als ze tenminste niet al te ver komt op Wimbledon en dus af moet zeggen - de favoriet zijn voor de eindzege.

  Arantxa Rus

  ,,We hopen ook nog op de komst van Arantxa Rus", vertelt Van Buren. ,,Zij is van plan in Italië te gaan spelen, maar we willen proberen haar over te halen naar ons toernooi te komen."

  Bij de mannen, die 10.000 dollar aan prijzengeld te verdelen hebben, zal Jesse Huta Galung de blikvanger zijn. Hij is ook de titelverdediger. Met de komst van talent Tim van Rijthoven is de toernooidirecteur ook blij. ,,Hij is één van de beste jonge spelers van Nederland."

  De Driekleur Challenger Zeeland begint op zaterdag 25 juni met de kwalificaties. Op 27 juni worden de eerste partijen in het hoofdtoernooi gespeeld.