article
1.6501440
SAS VAN GENT - De volleybalclub uit Sas van Gent kreeg er zes ervaren speelsters bij en kan daardoor nu weer competitie spelen. Trainer Gerard Gillesen zet ook hoog in.
Na plotse kwaliteitsimpuls is Savok weer springlevend
SAS VAN GENT - De volleybalclub uit Sas van Gent kreeg er zes ervaren speelsters bij en kan daardoor nu weer competitie spelen. Trainer Gerard Gillesen zet ook hoog in.
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/na-plotse-kwaliteitsimpuls-is-savok-weer-springlevend-1.6501440
2016-10-07T05:56:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6501441.1475819677!image/image-6501441.JPG
Sas van Gent,Volleybal,Savok,hermes
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Na plotse kwaliteitsimpuls is Savok weer springlevend

Na plotse kwaliteitsimpuls is Savok weer springlevend

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De ervaren Gerard Gillesen mikt met Savok op een plek in de top drie.
   Fotograaf
  SAS VAN GENT -  De volleybalclub uit Sas van Gent kreeg er zes ervaren speelsters bij en kan daardoor nu weer competitie spelen. Trainer Gerard Gillesen zet ook hoog in.
  Het is een lust om te zien hoe ze met elkaar in het veld staan.

  Na een jaar zonder competitie beschikt Savok plots weer over twee vrouwenteams. De eerste twee competitieduels in de derde klasse F leidden voor het tweede team tot een positie in de middenmoot. Het standaardteam staat na twee wedstrijden met negen punten achter VAT en de tweede keus van VVS'92 op de derde plaats.

  Spekkoper

  De Sasse volleybalclub luidde vorig seizoen de noodklok vanwege een tekort aan speelsters, bleef met een kleine groep trainen en was eind van het seizoen spekkoper toen zes jonge meiden van buitenaf zich als nieuw lid aanmeldden. Drie speelsters uit Terneuzen en drie uit het voormalige Morres-bolwerk afkomstige volleybalsters voegden zich bij de Sasse selectie.

  Niveau omhoog

  ,,Ze zijn uit zichzelf gekomen. Daar waren we natuurlijk hartstikke blij mee en we willen graag dat ze blijven'', zegt voorzitter Renata de Wit, die spreekt van een kwaliteitsinjectie voor de Sasse derdeklasser. ,,De zes die gekomen zijn, kunnen het niveau van de tweede klasse absoluut aan'', verzekert ze. ,,Ze zijn bij hun clubs (Scheldesport en Stevo) al het een en ander gewend geweest en trekken het niveau tijdens de training omhoog. Het is een lust om te zien hoe ze met elkaar in het veld staan en elkaar positief coachen.''

  Lees het hele verhaal in de PZC van vrijdag 7 oktober.