article
1.6407266
ARNEMUIDEN - Hoewel de korfballers van TOP Arnemuiden zaterdag een hoog niveau haalden, verloren de debutanten in de ereklasse toch weer.
Korfbal: het kleine TOP redt het net niet tegen het grote TOP (video)
ARNEMUIDEN - Hoewel de korfballers van TOP Arnemuiden zaterdag een hoog niveau haalden, verloren de debutanten in de ereklasse toch weer.
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/korfbal-het-kleine-top-redt-het-net-niet-tegen-het-grote-top-video-1.6407266
2016-09-17T16:44:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4670451.1480803135!image/image-4670451.JPG
Arnemuiden,Korfbal,TOP Arnemuiden,Arco Goedkoop,Jurgen Janse,TOP/Quoratio,hermes
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Korfbal: het kleine TOP redt het net niet tegen het grote TOP (video)

Korfbal: het kleine TOP redt het net niet tegen het grote TOP (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Archieffoto
   Fotograaf
  ARNEMUIDEN - Hoewel de korfballers van TOP Arnemuiden zaterdag een hoog niveau haalden, verloren de debutanten in de ereklasse toch weer.

  TOP/Quoratio uit Sassenheim, dat de regerend landskampioen is in de zaal, won met 18-21. Hierdoor staat TOP Arnemuiden nog steeds puntloos onderaan op het hoogste niveau. Eerder waren KCC/SO Natural en DVO/Accountor al te sterk voor de ploeg van trainer Arco Goedkoop.

  De derde nederlaag op rij leverde allerminst sippe gezichten op. In het Arnemuidse kamp was men zeer tevreden over het optreden. ,,Vandaag heeft het team laten zien wat het in huis heeft", zei Goedkoop. ,,We hebben korfballend meer dan aardig mee kunnen tegen een ploeg met vier internationals in het veld."

  Dat waren Celeste Split, Barbara Brouwer, Jet Hendriks en Nick Pikaar. Waar Split en Hendriks makkelijk scoorden, deden de andere twee dat niet. En ook bij de rest van TOP/Quoratio was het spel niet verheffend. En dat dwongen de Arnemuidenaars af; ze verdedigden scherp, vielen met lef aan en schuwden de duels niet.

  ,,We hebben minstens zo veel kansen gecreëerd als de tegenstander", zei Goedkoop trots. ,,Maar ons scoringspercentage ligt net iets lager dan dat van hen. Dat is jammer. Waren we iets minder gretig geweest, dan had hier zomaar een gelijkspel uit kunnen rollen. Dat was helemaal niet onverdiend geweest. Nu waren we iets te onrustig."

  TOP beet al vanaf de eerste minuut van zich af. Eén van de smaakmakers daarbij was Jurgen Janse. Nota bene tegenover Nick Pikaar speelde hij met heel veel lef en inzet. ,,Het ging wel lekker, ja", zei Janse met gevoel voor understatement. ,,Het is alleen jammer dat we onszelf niet belonen. We hebben genoeg kansen gehad…"

  TOP kwam met 4-7 achter, maar scoorde vervolgens driemaal op rij. Bij rust was het verschil maar één punt: 7-8. Janse: ,,De tegenstander kwam daarna net iets scherper de kleedkamer uit. Toen sloegen zij een gaatje. Maar daarna hebben we het nog best spannend gemaakt."

  De thuisploeg wisselde na rust volop. Goedkoop benutte zes van zijn acht mogelijkheden: spelers kregen even rust, om vervolgens weer ingezet te worden. Mede door dat verse bloed bleef het kleine TOP dicht bij het grote TOP. Goedkoop: ,,Het is prachtig dat het de hele tijd een wedstrijd bleef. Dit geeft weer vertrouwen."

  De Walcherse korfballers gaan volgende week op bezoek bij PKC/SWK Groep, de regerend landskampioen op het veld. Die ploeg staat na drie zeges bovenaan.

  Scores TOP Arnemuiden: Jeanine Marijs 9, Petra van Belzen, Jurgen Janse en Dylan Gillissen 2, Peter van Belzen, Corné Bezemer, en Kristian Huisman 1.

  Uitgelichte video

  Afbeelding