article
1.6334547
VLISSINGEN - De korfballers van Tjoba weten dat het dit jaar weer een kwestie van overleven wordt. Vorig seizoen bleven ze ternauwernood in de overgangsklasse. Swift, dat in dezelfde poule zit, hoopt uit de degradatiezone weg te blijven.
Korfbal: alle Zeeuwse clubs blikken vooruit op de veldcompetitie
VLISSINGEN - De korfballers van Tjoba weten dat het dit jaar weer een kwestie van overleven wordt. Vorig seizoen bleven ze ternauwernood in de overgangsklasse. Swift, dat in dezelfde poule zit, hoopt uit de degradatiezone weg te blijven.
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/korfbal-alle-zeeuwse-clubs-blikken-vooruit-op-de-veldcompetitie-1.6334547
2016-09-03T05:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5996983.1467830837!image/image-5996983.JPG
Tjoba,Korfbal,Veldcompetitie,Ondo,Fortis,hermes,Vlissingen
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Korfbal: alle Zeeuwse clubs blikken vooruit op de veldcompetitie

Korfbal: alle Zeeuwse clubs blikken vooruit op de veldcompetitie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Aisja Zuidweg (Swift) verdedigt Esmee Walraven van Tjoba.
   Fotograaf
  VLISSINGEN - De korfballers van Tjoba weten dat het dit jaar weer een kwestie van overleven wordt. Vorig seizoen bleven ze ternauwernood in de overgangsklasse. Swift, dat in dezelfde poule zit, hoopt uit de degradatiezone weg te blijven.

  In de eerste klasse zijn Fortis en Ondo uit op een mooie klassering. Zaterdag, in de eerste ronde van de veldcompetitie, treffen ze elkaar al meteen.

  Overgangsklasse C

  Swift

  Tegenover het wegvallen van Dylan Gillissen (naar TOP) en Eefje van den Berg (gestopt) staan de meevallers van het behoud van Gijs Gillissen en de terugkeer van Lennart Hoogenboom. De twee ervaren spitsen worden geacht de overgangsklasser op sleeptouw te nemen. Doel is met dynamischer spel weg te blijven uit de degradatiezone, waar coach Dennis Plantinga Tjoba, Vriendenschaar en (Swifts eerste tegenstander) Merwede verwacht. De Middelburgers kunnen dus meteen aan de bak.

  Selectie: Mirella Pouwer, Aisja Zuidweg, Vera Kuiper, Sanne Oostinga, Joren Gillissen, Gijs Gillissen, Lennart Hoogenboom, Stefan de Boer, Davin Thielen.

  Tjoba

  Zonder Anoek Braam en Demi Mondeel realiseren de korfballers uit 's-Heer Hendrikskinderen zich dat het wel weer eens een seizoen zou kunnen worden waarin het degradatiespook hen achtervolgt. Een mentale test zal zijn hoe de ploeg zich houdt in de eerste vier speelrondes, waarin Tjoba op papier alle favorieten treft. De nieuwe coach Tom Mertens vond de voorbereiding te kort. Dat is de reden waarom hij pas na de eerste speelronde de definitieve selectie bekendmaakt.

  Selectie: Esmee Walraven, Sharon Goedegebure, Melissa Neumann, Manon Braam, Dennis Broerse, Robin Harinck, Patrick de Bruine, Jurgen de Kunder.

   

  Eerste klasse E

  Fortis

  Er staat een nieuw duo aan het roer bij het Souburgse team. Clubicoon Peter Crucq en Hans de Meij zetten de aanvallende stijl van hun voorgangers Chaïm Koole en Marco van Lomwel voort. Wel met twee nieuwe gezichten in de ploeg: Maurice van der Have en Joyce Schoonaard hebben een basisplek veroverd ten koste van Rens van den Driest en Juul van de Linde.

  Na een prima vorig seizoen gaan de Souburgers nu voor een topdrieklassering. Daarbij is een overwinning in de ouverture van het korfbalseizoen ingecalculeerd. Op bezoek komt debutant Ondo.

  Selectie: Anita Wielemaker, Kim Baas, Yasmin Swiers, Joyce Schoonaard, Remco Crucq, Justin Koppejan, Mathijs de Vries, Maurice van der Have.

  Ondo

  Na een ongekend succesvol seizoen en een gedegen voorbereiding spreekt coach Edwin Coppoolse vertrouwen uit over de kansen van de nieuwkomer in de eerste klasse. "We hebben een collectief met veel mogelijkheden." Ondanks de pittige indeling gaat hij uit van handhaving. "Als we de kop erbij houden, kan het ook zomaar een succes worden."

  Achter Excelsior, Valto en Fortis dicht de ploeg uit Sint Laurens zich kansen toe. De derby tegen Fortis kunnen ze dan ook onbevangen in.

  Selectie: Hanne Hollemans, Joyce van Eennennaam, Kristy Kolmus, Sacha Hoefkens, Ronald Wisse, Jeroen Mesu, Dennis Witte, Thomas Mesu.

   

  Derde klasse J

  Atlas

  Debuterend coach Reinoud Bakker wil met gevarieerder spel Atlas tot outsider voor de titel maken. Een grotere inbreng van de dames en spelvreugde zijn de ingrediënten die daarvoor moeten zorgen.

  Selectie: Seran de Witte, Evi Ovaa, Rigt van der Woude, Shannon Bakker, Tim Dibala, Ben van Hese, Johnny Forrer, Stefan Boer.

  KVK

  Clubman Cor Hoogesteger staat voor de uitdaging nieuwe spelers in te passen in de smalle Kapelse selectie. Hij verwacht daarom een lastig seizoen, maar rekent toch op een plek in de top drie. De seizoensopening tegen Togo is meteen een goede graadmeter.Selectie: Nicole Bostelaar, Tonia Verdonk, Jose Nieuwenhuijse, Romy de Winter, Sander Slabbekoorn, Lennard Volkers, Koen Volkers, Niels Verdonk.

  Stormvogels

  De equipe uit Westkapelle start met nieuweling Lauren Peene op de plek van Jonathan Koets. Een nieuwe vakindeling is het gevolg. "Een verfrissende prikkel", noemt coach Wim Allaart het. Hij denkt net als zijn drie Zeeuwse collega's dat het linkerrijtje volledig Zeeuws zal zijn aan het eind van de rit.

  Selectie: Angela Matthijsse, Loura Kleinepier, Petra Rijn, Emmely de Visser, Vera Geschiere, Arjen Schoe, Niek Peene, Sander Verijzer, Lauren Peene.

  Togo

  De Goesenaren leggen de lat hoog. ,,We ambiëren een promotieplek", zegt coach Sjaak Joziasse. In het eerste duel met KVK verwacht Togo de winnende lijn in te zetten. Een hoger rendement en meer mentale weerbaarheid tegen fysieker ingestelde ploegen moeten het team helpen de doelstelling te halen.

  Selectie: Desiree Voshart, Sharona van Belzen, Asmara Tiber, Anouk Hazelaar, Marcel Joziasse, Marten Postema, Joost Goossens, Niek Meerman

   

  Derde klasse K

  Blauw Wit

  De Kloetingse ploeg begint pas op 10 september en daardoor heeft coach Edwin Machielse een weekje extra om het verjongde Blauw Wit speelklaar te krijgen. Gemikt wordt op een plaats in de middenmoot.

  Selectie: Annemarijne Holl, Evi Meeusen, Evy Koopman, Anouk Kooman, Ivo Flipse, Marty de Vilder, Niek van Diemen, Wouter de Kunder.

  Seolto

  De Vlissingers komen aan hun kilometers in deze klasse. Als de ploeg bestand blijkt tegen de randstedelijke mentaliteit kan het de 14 punten van vorig seizoen overtreffen. En anders is de middenmoot het verwachte eindpunt.

  Selectie: Mayella Kuizenga, Mariëlle Francke, Lieven Middelhoek, Rosanne Westveer, Remi van den Broeke, Maurice Brul, Mick Goedegebuur, Wouter Harthoorn, Pepijn Koppejan.