article
1.6214750
OUD-VOSSEMEER - Wielrenner Johnny Hoogerland gaat binnenkort in gesprek met leiding van Team Roompot Oranje Peloton. "Ik heb het naar mijn zin bij de ploeg en wil zeker blijven."
Johnny Hoogerland is nog niet klaar
OUD-VOSSEMEER - Wielrenner Johnny Hoogerland gaat binnenkort in gesprek met leiding van Team Roompot Oranje Peloton. "Ik heb het naar mijn zin bij de ploeg en wil zeker blijven."
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/johnny-hoogerland-is-nog-niet-klaar-1.6214750
2016-07-23T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5609498.1460094706!image/image-5609498.jpg
Oud-Vossemeer,Wielrennen,Team Roompot,Johnny Hoogerland,hermes
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Johnny Hoogerland is nog niet klaar

Johnny Hoogerland is nog niet klaar

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Johnny Hoogerland.
   Fotograaf
  OUD-VOSSEMEER - Wielrenner Johnny Hoogerland gaat binnenkort in gesprek met leiding van Team Roompot Oranje Peloton. "Ik heb het naar mijn zin bij de ploeg en wil zeker blijven."

  De naam van Johnny Hoogerland klinkt bij alle wielerfans bekend in de oren. In zijn eerste profjaren werd hij geroemd om zijn aanvalslust. Na zijn valpartij in het prikkeldraad tijdens de Tour van 2011 werd hij zelfs ongewild een rage. Hoogerland liet zich echter niet uit het veld slaan en is vijf jaar later nog steeds een gevestigde waarde in het profpeloton.

  Hij voelt zich nog steeds op zijn plaats  Team Roompot Oranje Peloton. "Binnenkort ga ik met de ploegleiding praten over volgend jaar. Ik heb het naar mijn zin bij de ploeg en wil zeker blijven." Vooralsnog loopt zijn wielerseizoen nog niet naar wens. "In het begin van het jaar kon ik in Frankrijk een aantal mooie uitslagen neerzetten, maar daarna werd ik in de Ronde van Catalonië helaas ziek. Het is toen een tijd wat minder gegaan."

  Tegen de vlakte

  Tijdens het voorbije NK liet hij zich weer van zijn beste kant zien door in de aanval te gaan. De vluchtpoging was echter een kort leven beschoren. Daarna ging Hoogerland hard tegen de vlakte, maar de schade viel gelukkig mee. ,,Het NK was mijn laatste wedstrijd voor een relatieve rustperiode, dus dat was een geluk bij een ongeluk. Nu gaat het echter prima. Dit weekend wordt de Ronde van Wallonië mijn eerstvolgende wedstrijd. Ik hoop dit najaar nog mooie resultaten neer te zetten."

  Klaar met fietsen is de 33-jarige Hoogerland allerminst. ,,Ik ben zeker nog niet van plan om te stoppen. Ik ben tevreden over de prestaties die ik al in mijn carrière behaald heb en ik geniet nog altijd met volle teugen van de wielersport."