article
1.6454838
ZOUTELANDE - Hardlopers werken steeds gerichter naar een marathon toe. Dat is de conclusie van de fysiotherapeuten Anton Engels, Erwin Pouwelse en Lorenzo D'Hont.
Hardlopers verzorgen zich steeds beter, weten drie fysiotherapeuten
ZOUTELANDE - Hardlopers werken steeds gerichter naar een marathon toe. Dat is de conclusie van de fysiotherapeuten Anton Engels, Erwin Pouwelse en Lorenzo D'Hont.
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/hardlopers-verzorgen-zich-steeds-beter-weten-drie-fysiotherapeuten-1.6454838
2016-09-27T19:54:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6454903.1475006011!image/image-6454903.JPG
Zoutelande,Atletiek,Kustmarathon,Erwin Pouwelse,Anton Engels,Lorenzo D'Hont,hermes
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Hardlopers verzorgen zich steeds beter, weten drie fysiotherapeuten

Hardlopers verzorgen zich steeds beter, weten drie fysiotherapeuten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Fysiotherapeut Anton Engels.
   Fotograaf
  ZOUTELANDE - Hardlopers werken steeds gerichter naar een marathon toe. Dat is de conclusie van de fysiotherapeuten Anton Engels, Erwin Pouwelse en Lorenzo D'Hont.

  Waar de telefoon vroeger roodgloeiend stond in de laatste weken voor de Kustmarathon, hebben de fysiotherapeuten het tegenwoordig rustiger. "Lopers verzorgen zich steeds beter", klinkt het.

  Je zou verwachten dat de praktijk van fysiotherapeut Anton Engels in aanloop naar de Kustmarathon overladen wordt door lopers, maar niets is minder waar. "Vooralsnog valt de drukte bij ons mee. In de loop der jaren zijn lopers steeds beter voor zichzelf gaan zorgen. Mensen wachten bijvoorbeeld niet meer tot het laatste moment om een pijntje te behandelen, maar komen direct."

  Beter trainen

  Ook bij zijn collega Erwin Pouwelse is het allesbehalve een stormloop. "Ik heb het idee dat de lopers steeds beter trainen. Daarnaast is er de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar het voorkomen van blessures. Lopers nemen dat op in hun trainingsschema's en gaan preventief te werk in aanloop naar een marathon."

  De Zeeuws-Vlaamse fysiotherapeut Lorenzo D'Hont bevestigt dat verhaal. "Het was bij ons met name ontzettend druk voorafgaand aan de Marathon Zeeuws- Vlaanderen, maar we merken dat het aantal patiënten de voorbije jaren is afgenomen. Samen met mijn collega Michel van Bunder geef ik nu al zo'n vijf jaar lezingen en we merken dat het effect heeft."

  Lees het hele verhaal woensdag in de PZC, de digitale krant of op Blendle