article
1.6133648
Vader Jaco en oudste dochter Vera doen net als vorig jaar mee aan de PZC Familieloop. Moeder Jessica en jongste dochter Lieke hebben zich deze keer ook ingeschreven. "Samen hardlopen schept een band."
Familie Den Boer is besmet met hardloopvirus
Vader Jaco en oudste dochter Vera doen net als vorig jaar mee aan de PZC Familieloop. Moeder Jessica en jongste dochter Lieke hebben zich deze keer ook ingeschreven. "Samen hardlopen schept een band."
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/familie-den-boer-is-besmet-met-hardloopvirus-1.6133648
2016-06-24T07:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6133655.1466702492!image/image-6133655.JPG
Familieloop,Atletiek,Jessica den Boer,Vera den Boer,Lieke den Boer,Jaco den Boer,hermes,Vlissingen
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Familie Den Boer is besmet met hardloopvirus

Familie Den Boer is besmet met hardloopvirus

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vader Jaco, de dochters Vera en Lieke en moeder Jessica den Boer hebben zin in de PZC Familieloop. Om 9.30 uur klinkt morgen het startschot voor de 1.8 kilometer, om 10.15 uur volgen de 5 en 10 kilometer.
   Fotograaf
  Vader Jaco en oudste dochter Vera doen net als vorig jaar mee aan de PZC Familieloop. Moeder Jessica en jongste dochter Lieke hebben zich deze keer ook ingeschreven. "Samen hardlopen schept een band."
  Ik vind het gewoon prachtig om dit samen met mijn dochter te kunnen doen

  Oost-Souburg

  Eigenlijk zijn ze in huize Den Boer helemaal geen echte hardlopers. Moeder Jessica (41) doet aan fitness, jongste dochter Lieke (8) zit op dansles en vader Jaco (46) en oudste dochter Vera (11) zijn allebei korfballers. Toch besloten de twee laatstgenoemde leden van het gezin zich vorig jaar op te geven voor de PZC Familieloop en dat uitstapje naar de atletiek krijgt morgen een vervolg.

  "Ik heb er heel erg veel zin in", blikt oudste dochter Vera enthousiast vooruit. Ze is een klein beetje verlegen, maar dat maakt niet uit. Het is dan ook de eerste keer dat ze een interview geeft aan de krant en dat is natuurlijk spannend. "Ik vind het vooral leuk dat er bij de finish heel veel mensen staan. En om een prestatie neer te zetten, met mijn familie."

  In Vera's geval doet ze dat samen met haar vader. Sinds zij vorig jaar met zijn tweeën hebben meegedaan aan de Familieloop is het tweetal een echt hardloopduo geworden. "Zeker het laatste half jaar hebben we samen vaak een rondje gelopen, om een beetje te trainen", legt Jaco uit. "Zo hebben we afgelopen weekend Colours by the Sea gelopen, terwijl we normaal nooit naar hardloopevenementen gaan. En eigenlijk wilden we nóg vaker trainen dan we nu al hebben gedaan; minstens één keer per week. Maar dat is er door drukte helaas niet van gekomen."

  Eindstreep

  Dat oefenen is nodig omdat het duo dit keer de vijf kilometer loopt, terwijl vorig jaar de drie kilometer nog op de rol stond voor het tweetal. "Voor ons is het een uitdaging om steeds een langere afstand te lopen. En we willen natuurlijk wel de eindstreep halen", aldus Jaco, die in zijn dochter een gemotiveerde en zelfverzekerde looppartner heeft.

  "We kunnen namelijk erg goed hardlopen. Ik ben helemaal niet zenuwachtig, hoor. Het gaat ons lukken", is Vera stellig.

  Over het antwoord op de vraag wie er dan het beste kan lopen, hoeft de elfjarige Souburgse ook niet lang na te denken. "Ik!", zegt ze vol overtuiging. "Ik ben sneller en kan veel beter sprinten dan papa. Dat komt ook doordat ik op korfbal precies leer hoe ik moet lopen. Met korte stapjes ben je bijvoorbeeld sneller."

  Uithoudingsvermogen

  Haar vader ontkent dat allerminst en voegt toe: "We praten onderweg ook best veel, maar tegen het einde van de loop houdt dat voor mij toch echt op. Dat kost allemaal energie. Haar uithoudingsvermogen is wat dat betreft wat beter. Daarnaast kan ze me op snelheid makkelijk volgen, zo niet voorbij lopen. Ja, Vera kan heel goed hardlopen."

  Maar uiteindelijk gaat de PZC Familieloop voor de Den Boertjes, net zoals voor de meeste deelnemers, vooral om het plezier en het samen sporten. De winst is niet belangrijk. "Ik vind het gewoon prachtig om dit samen met mijn dochter te kunnen doen. Samen hardlopen schept ook wel een band", geeft vader Jaco aan.

  "Bovendien is de sfeer tijdens het evenement ook erg positief. Er doen veel mensen mee en ook staan er een hoop mensen langs de kant. Dat zorgt echt voor een kick wanneer je de eindstreep passeert", vervolgt hij. "Maar het blijft het allerleukste om het met z'n allen, als familie, te doen", voegt zijn dochter er nog aan toe.

  En dit jaar is de Familieloop voor het gezin Den Boer ook echt een evenement voor de hele familie. Nu het ook mogelijk is om de 1.8 kilometer te lopen, hebben jongste dochter Lieke en moeder Jessica zich namelijk ook ingeschreven. Zij zijn aangestoken met het familieloopvirus door Jaco en Vera. En dus is het gezin Den Boer dit jaar dubbel vertegenwoordigd op de startlijst van de PZC Familieloop.

  Alles over de Familieloop