article
1.5032805
Een week lang zeilen op verschillende Zeeuwse locaties, met als klapstuk de Veronicarace op de Noordzee en legio activiteiten in de havens. Dat is de Deltaweek in een notendop.
Deltaweek heeft wind in de zeilen
Een week lang zeilen op verschillende Zeeuwse locaties, met als klapstuk de Veronicarace op de Noordzee en legio activiteiten in de havens. Dat is de Deltaweek in een notendop.
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/deltaweek-heeft-wind-in-de-zeilen-1.5032805
2015-06-26T08:59:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.3895708.1403622347!image/image-3895708.jpg
Bruinisse,Wemeldinge,Colijnsplaat,Watersport,Deltaweek,Stan Wulffaert,hermes
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Deltaweek heeft wind in de zeilen

Deltaweek heeft wind in de zeilen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Deltaweek
   Fotograaf
  Een week lang zeilen op verschillende Zeeuwse locaties, met als klapstuk de Veronicarace op de Noordzee en legio activiteiten in de havens. Dat is de Deltaweek in een notendop.

  Het evenement, georganiseerd door zeven verschillende zeilverenigingen, staat dit jaar alweer voor de 45e keer op het programma. "En met meer dan zeventig ingeschreven boten, is er nog steeds veel aanwas'', vertelt Stan Wulffaert, lid van de organisatie van het evenement.

  Kosten

  Het is tegenwoordig lastig voor evenementen om het hoofd boven water te houden. De kosten kunnen vaak niet meer worden gedekt of sponsoren stoppen ermee, met als gevolg dat het evenement verdwijnt. Ook wanneer het min of meer een traditie is geworden. De Deltaweek had een aantal jaren geleden ook te maken met een afzwaaiende sponsor. Het zeilevenement veranderde daardoor echter niet in een zinkend schip.

  "De gelijknamige energiemaatschappij Delta is een tijd onze grote sponsor geweest, maar zij hadden een sponsorbeleid dat ze niet bij het evenement vonden passen en daardoor zijn ze ermee gestopt'', legt Wulffaert uit. Maar doordat de lokale ondernemers in de havens die het evenement aandoet, nog altijd enthousiast zijn en door de hulp van een grote schare vrijwilligers mag de zeilweek nu zijn 45e verjaardag vieren.

  Verschillende wateren

  De kracht van het evenement ligt volgens Wulffaert in het gegeven dat er tijdens de week op verschillende wateren wordt gevaren. ,,We doen onder meer Zierikzee, Colijnsplaat, Bruinisse en Wemeldinge aan. Sinds vorig jaar gaan we ook het Grevelingemeer op. Het programma is erg uitgebreid en daarmee voorzien we blijkbaar in een behoefte. Daarnaast zijn er weinig wedstrijden die zo lang duren als de onze. Ook dat is een voordeel.''

  Lees het hele verhaal in de PZC van vrijdag 26 juli.