article
1.6134568
VLISSINGEN - Vijftien grootmeesters en zestien Internationaal Meesters staan er al op de deelnemerslijst van het jaarlijkse schaaktoernooi in Vlissingen.
Bezetting HZ-toernooi wéér sterker dan ooit
VLISSINGEN - Vijftien grootmeesters en zestien Internationaal Meesters staan er al op de deelnemerslijst van het jaarlijkse schaaktoernooi in Vlissingen.
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/bezetting-hz-toernooi-w%C3%A9%C3%A9r-sterker-dan-ooit-1.6134568
2016-06-24T06:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6134567.1466713849!image/image-6134567.JPG
Denksport,hermes,Vlissingen
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Bezetting HZ-toernooi wéér sterker dan ooit

Bezetting HZ-toernooi wéér sterker dan ooit

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Baadur Jobava won het toernooi vorig jaar. FOTO RUBEN OREEL
  VLISSINGEN - Vijftien grootmeesters en zestien Internationaal Meesters staan er al op de deelnemerslijst van het jaarlijkse schaaktoernooi in Vlissingen.

  De organisatie van het jaarlijkse HZ schaaktoernooi heeft het kopstuk nog niet eens vastgelegd, maar het veld voor begin augustus is nu al sterker dan voorgaande jaren. Wéér sterker dan voorgaande jaren. Daar is Hans Groffen, verantwoordelijk voor de grote namen in het deelnemersveld, best trots op. En het was niet eens zo heel moeilijk, bekent hij.

  Dertien nationaliteiten staan er inmiddels op de startlijst van bijna 200 schakers. "Uit zichzelf heeft zich een groep uit India en één uit China aangemeld", vertelt Groffen. "Uit India gebeurt dat vaker. Tien jaar geleden kwam bijvoorbeeld een grote jeugdselectie naar Vlissingen en nu komt een aantal van die spelers terug als senior."

  De Chinese groep van acht spelers is Groffen ook praktisch komen aanwaaien. "Twee spelers deden vorig jaar mee en wilden ook nu meedoen. Daar kwamen even later twee man bij en daarna waren ze zelfs met z'n achten. Daarbij zit Chongsheng Zeng, de nummer twee van het Chinees kampioenschap."

  Traditiegetrouw kunnen er 250 schakers meedoen aan het HZ-toernooi, dat van 6 tot en met 13 augustus wordt gehouden in het atrium van de Hogeschool Zeeland. Op de startlijst staan momenteel spelers uit vijtien verschillende landen. Koen Leenhouts uit Oostburg is opnieuw de hoogst geplaatste Zeeuwse speler.

  Lees het hele verhaal in de krant van vrijdag.