article
1.6392531
SLUISKIL - Wielrenner Brian van Goethem kijkt terug op een goed seizoen, met een zege in de Memorial Briek Schotte aan het eind. Wielrenner Brian van Goethem moet het van zijn aanvalslust hebben.
Aanvallen loont uiteindelijk toch voor wielrenner Brian van Goethem
SLUISKIL - Wielrenner Brian van Goethem kijkt terug op een goed seizoen, met een zege in de Memorial Briek Schotte aan het eind. Wielrenner Brian van Goethem moet het van zijn aanvalslust hebben.
http://www.pzc.nl/sport/zeeuwse-sport/aanvallen-loont-uiteindelijk-toch-voor-wielrenner-brian-van-goethem-1.6392531
2016-09-15T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6392533.1473890201!image/image-6392533.JPG
Sluiskil,Wielrennen,Brian van Goethem,hermes
Zeeuwse sport
Home / Sport / Zeeuwse sport / Aanvallen loont uiteindelijk toch voor wielrenner Brian van Goethem

Aanvallen loont uiteindelijk toch voor wielrenner Brian van Goethem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Roompot-renner Brian van Goethem (rechts) eerder dit jaar in de aanval in de Scheldeprijs.
   Fotograaf
  SLUISKIL - Wielrenner Brian van Goethem kijkt terug op een goed seizoen, met een zege in de Memorial Briek Schotte aan het eind. Wielrenner Brian van Goethem moet het van zijn aanvalslust hebben.

  De 25-jarige coureur van Team Roompot-Oranje Peloton kiest regelmatig al vroeg in de wedstrijd het hazenpad. Hij zag dit jaar al vaak zijn pogingen stranden, maar de aanhouder wint. Evenals vorig jaar pakte hij dinsdag in Desselgem de zege tijdens de Memorial Briek Schotte.

  Hoewel de Sluiskillenaar een solo van ruim 10 kilometer afrondde, spreekt hij niet over een spectaculaire wedstrijd. "Het koersverloop was eigenlijk saai, maar dat kwam waarschijnlijk door de hitte", vertelt hij een dag na zijn zege. "Na zo'n 10 kilometer reed ik met twaalf renners weg. In de finale was ik vervolgens de eerste renner die probeerde te ontsnappen. Dat bleek meteen de juiste poging te zijn. Mijn voorsprong werd nooit groter dan zo'n 14 seconden, maar het was uiteindelijk voldoende."

  Opsteker
  Voor Van Goethem is het een mooie opsteker. "Het is altijd leuk om te winnen, maar dat ik voor het tweede jaar op rij in Desselgem heb kunnen winnen, is natuurlijk wel speciaal. Normaal lukt zoiets nooit. Je kunt wel zeggen dat die wedstrijd me goed ligt."

  Bovendien liet hij wereldtoppers als Sep Vanmarcke en Jens Debusschere achter zich. "Dat geeft veel vertrouwen. Zulke renners willen immers ook gewoon zo'n wedstrijd winnen. Dat ik dan juist die wedstrijd in warme weersomstandigheden kan winnen, geeft gewoon een goed gevoel."

  Najaar
  Eind augustus kwam hij ook al uitstekend voor de dag in de Schaal Sels. In die wedstrijd reed Van Goethem eveneens de hele dag in de aanval. Uiteindelijk kwam hij als zesde over de meet. "Het is niet zo dat ik speciaal naar deze periode heb toegewerkt, maar de wedstrijden in het najaar liggen me vaak beter. In mei was ik echter ook goed. Ik zat toen eveneens regelmatig mee in een ontsnapping tijdens een etappekoers, maar die zijn dan vaak bij voorbaat kansloos. Verder moest ik tot nu toe met behoorlijk wat pech afrekenen, maar in de Schaal Sels was ik goed en in Desselgem viel gelukkig alles op zijn plaats."

  Het wegseizoen is bijna ten einde. Over een maand besluit Van Goethem zijn tweede jaar als profrenner. De Sluiskillenaar is tevreden met het verloop. "Ik ben dit jaar opnieuw gegroeid als renner", maakt hij de balans op. "In lastige wedstrijden verteer ik makkelijker heuvels. Ik voel dat ik sterker ben geworden en dat zie ik ook aan de wattages die ik wegtrap. Voor wielrenners als ik is het lastig om dat te vertalen naar uitslagen, maar ik weet van mezelf dat ik een nieuwe stap heb gemaakt dit jaar."

  Doorstoten
  Zijn eerste twee profjaren zijn dan ook niet tegengevallen. "Ik kan daarop tevreden terugkijken. Bij de junioren en beloften stond ik na de eerste klim al langs de kant, maar op dat gebied ben ik veel verbeterd. Je hoopt natuurlijk altijd op meer. Renners als Tiesj Benoot zie je meteen doorstoten bij de profs. Hij kan gelijk vooraan meedoen in wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen, maar ik mag niet klagen."