article
1.6615530
VLISSINGEN - Na acht jaar trok Jorn Niemantsverdriet zondag voor het duel van Vlissingen met Gemert weer eens een keepersshirt aan. Dat beviel hem uitstekend.
Vlissingen-goalie Niemantsverdriet laconiek na rentree: 'Keepen is net als fietsen'
VLISSINGEN - Na acht jaar trok Jorn Niemantsverdriet zondag voor het duel van Vlissingen met Gemert weer eens een keepersshirt aan. Dat beviel hem uitstekend.
http://www.pzc.nl/sport/amateurvoetbal/vlissingen-goalie-niemantsverdriet-laconiek-na-rentree-keepen-is-net-als-fietsen-1.6615530
2016-11-06T16:48:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6621732.1478602309!image/image-6621732.JPG
VC Vlissingen,Voetbal-amateur,Jorn Niemantsverdriet,Youri Nijsse,Gemert,Ruud Pennings,Joeri Nonnenkens,Joan van Belzen,hermes,Vlissingen
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Vlissingen-goalie Niemantsverdriet laconiek na rentree: 'Keepen is net als fietsen'

Vlissingen-goalie Niemantsverdriet laconiek na rentree: 'Keepen is net als fietsen'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vlissingen-goalie Jorn Niemantsverdriet genoot met volle teugen van zijn rentree in het doel. foto Lex de Meester
  VLISSINGEN - Na acht jaar trok Jorn Niemantsverdriet zondag voor het duel van Vlissingen met Gemert weer eens een keepersshirt aan. Dat beviel hem uitstekend.
  Het was weer even wennen, maar je verleert het niet.

  Trainer Ruud Pennings vroeg hem vrijdagavond of hij het zag zitten om aan te sluiten bij de eerste selectie van de zondag-hoofdklasser. De coach zat namelijk met zijn handen in het haar door de blessures bij de keepers Joan van Belzen en Youri Nijsse.

  Grijns

  "De volgende dag stond ik om 9.00 uur op het veld om wat te trainen met keeperstrainer Joeri Nonnenkens en vandaag keepte ik ineens in de hoofdklasse'', zei de gelegenheidsgoalie na afloop van het met 2-1 gewonnen duel met een grijns op zijn gezicht.

  Het was alweer acht jaar geleden dat hij voor het laatst een wedstrijd tussen de palen doorbracht. Door tijdgebrek borg hij zijn handschoenen op en sloot hij zich als voetballer aan bij een vriendenteam van Vlissingen. "Maar dit is me eigenlijk weer wel bevallen. Het was weer even wennen, maar je verleert het niet. Keepen is eigenlijk net als fietsen.''

  Volgende week

  Pennings was ook te spreken over Niemantsverdriet. Omdat Van Belzen een scheurtje in zijn enkelband heeft en naar verwachting langere tijd uit de roulatie is, vroeg hij de redder in nood of hij ook voor de wedstrijd tegen RKSV Nuenen van volgende week beschikbaar is.

  "Dat zag hij wel zitten'', vertelde Pennings. "Komende week zal hij meetrainen. En als hij een keer niet bij de groepstraining kan zijn, plannen we op een ander moment een training voor hem in.''

  Lees in de papieren editie van de PZC van maandag, digitaal of via Blendle meer over de rentree van de redder in nood Jorn Niemantsverdriet.