article
1.6124466
VLISSINGEN - Er moet een fusie komen tussen de voetbalclubs VC Vlissingen, Zeeland Sport en GPC Vlissingen. Dat is althans de mening van Rens Reijnierse, scheidend voorzitter van VC Vlissingen.
Pleidooi voor fusie drie Vlissingse voetbalclubs
VLISSINGEN - Er moet een fusie komen tussen de voetbalclubs VC Vlissingen, Zeeland Sport en GPC Vlissingen. Dat is althans de mening van Rens Reijnierse, scheidend voorzitter van VC Vlissingen.
http://www.pzc.nl/sport/amateurvoetbal/pleidooi-voor-fusie-drie-vlissingse-voetbalclubs-1.6124466
2016-06-20T19:16:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6124517.1466451451!image/image-6124517.JPG
Vlissingen,Voetbal-amateur,Rens Reijnierse,Fusie,Zeeland Sport,VC Vlissingen,GPC Vlissingen,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Pleidooi voor fusie drie Vlissingse voetbalclubs

Pleidooi voor fusie drie Vlissingse voetbalclubs

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Rens Reijnierse (links), scheidend voorzitter van hoofdklasser VC Vlissingen, schudt de hand van Johan de Visser, lid van de sponsorstichting.
   Fotograaf
  VLISSINGEN - Er moet een fusie komen tussen de voetbalclubs VC Vlissingen, Zeeland Sport en GPC Vlissingen. Dat is althans de mening van Rens Reijnierse, scheidend voorzitter van VC Vlissingen.

  "Het is de enige manier om te overleven'', zegt hij in een interview met de PZC. In zijn ogen hebben de clubs op den duur qua ledenaantal en financiën te weinig draagkracht om zelfstandig te blijven opereren.

  Volgens Reijnierse is er binnen de besturen van de betreffende clubs al regelmatig gesproken over een samengaan, maar komt het er steeds maar niet van. "Het wordt tijd dat er spijkers met koppen geslagen gaan worden. En dan moet je niet denken dat er volgend jaar al een nieuwe club is. Nee, dat wordt wel een traject van drie jaar'', stelt de Vlissinger.

  Reijnierse wil bij de fusie een voortrekkersrol vervullen. "Omdat ik zie dat het voetbal in Vlissingen naar de knoppen gaat.'' Vandaar ook dat hij deze week zijn plannen bij de wethouder van de gemeente Vlissingen gaat toelichten. ,,Ik vraag niet om geld, maar heb wel hulp van de gemeente nodig.''

  Reijnierse legt volgende week maandag tijdens de ledenveragdering van VC Vlissingen de voorzittershamer neer. Hij stopt na een periode van ruim drie jaar. "Ik heb op de jubileumreceptie van VC Vlissingen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan gezegd dat ik op de 27ste zou stoppen als voorzitter en vanaf de 28e voor een fusie tussen VC Vlissingen, GPC Vlissingen en Zeeland Sport ga zorgen.''

  Overigens voelen GPC Vlissingen en Zeeland Sport weinig voor een fusie. Beide zaterdagclubs blijven liever zelfstandig, laten de voorzitters van GPC en Zeeland Sport in een reactie weten. GPC wijst in dat verband op de grote verschillen met VC Vlissingen, terwijl Zeeland Sport meer heil ziet in een uitbreiding van de bestaande samenwerking.

  Het is overigens niet de eerste keer dat er over een fusie wordt gesproken. In 2006 zaten Zeeland Sport en VC Vlissingen al eens met elkaar om de tafel, maar ging het feest niet door. De leden van Zeeland Sport wezen een fusie toen af, omdat er onduidelijkheid was over de financiële situatie bij VC Vlissingen.

  Lees dinsdag alles over de fusieperikelen in de PZC