article
1.5842635
VLISSINGEN - VC Vlissingen hield zondagmiddag een punt over aan het duel met Dongen.
Bij rentree Pennings bedwingt Vlissingen koploper Dongen
VLISSINGEN - VC Vlissingen hield zondagmiddag een punt over aan het duel met Dongen.
http://www.pzc.nl/sport/amateurvoetbal/bij-rentree-pennings-bedwingt-vlissingen-koploper-dongen-1.5842635
2016-03-20T15:24:18+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5844746.1458549952!image/image-5844746.JPG
VC Vlissingen,Voetbal-amateur,Ruud Pennings,VV Dongen,Hoofdklasse,hermes,Vlissingen
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Bij rentree Pennings bedwingt Vlissingen koploper Dongen

Bij rentree Pennings bedwingt Vlissingen koploper Dongen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Hoessein Bouzambou (links) en aanvoerder Thomas Ragut zien de bal langs Dongen-doelman Jordy Taal gaan, maar de inzet levert de Vlissingers geen doelpunt op.
   Fotograaf
  VLISSINGEN - VC Vlissingen hield zondagmiddag een punt over aan het duel met Dongen.
  Ik ben vooral blij dat er weer iets meer saamhorigheid was.

  Bij de rentree van trainer Ruud Pennings, die deze week de opgestapte Jurriaan van Poelje verving, werd de koploper van de hoofdklasse B op 1-1 gehouden. ,,Hier kunnen we verder mee'', zei Pennings na afloop.

  Moeizaam

  De oefenmeester zag dat zijn ploeg moeizaam startte. Het was aan Ariën Pietersma te danken dat Vlissingen niet snel op achterstand kwam, want de doelman redde tot drie keer toe op inzetten van Dongen-spelers. Na twintig minuten moest hij alsnog de bal uit het net halen, toen Jorik Mijnhijmer de 0-1 had binnen geschoten.

  Vlissingen herstelde zich daarna, met hulp van Dongen-verdediger Paul van Zon. De terugspeelbal van de linksback werd onderschept door Josimar Pattinama, die met links in de korte hoek afrondde: 1-1.

  Meer grip

  In de rust bracht Pennings middenvelder Regilio Pinas voor Salim Ben Sellam. De thuisploeg kreeg meer grip op het duel en was via Thomas Ragut dicht bij een voorsprong. De kopbal van de aanvoerder ging echter voorlangs.

  Vlissingen-Dongen kon daarna alle kanten op, maar Pietersma had weer een aantal knappe reddingen in huis en Hoessein Bouzambou verzuimde aan de overkant om de 2-1 te maken. Daardoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

  Saamhorigheid

  Pennings: ,,Het was moeilijk voetballen op dit veld. Het is dan makkelijk om na een verkeerde pass of balverlies je ongenoegen te uiten. Dat bleef gelukkig achterwege. Ik ben vooral blij dat er weer iets meer saamhorigheid was. Volgende week zijn we vrij, dus we hebben nu twee weken om alles weer scherp te krijgen.''