article
1.6088857
Arjen de Koeijer is zo scherp als een mes
http://www.pzc.nl/sport/amateurvoetbal/arjen-de-koeijer-is-zo-scherp-als-een-mes-1.6088857
2016-06-08T06:45:40+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.1799491.1463505245!image/image-1799491.JPG
Yerseke,Voetbal-amateur,Arjen de Koeijer,VV Yerseke,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Arjen de Koeijer is zo scherp als een mes

Arjen de Koeijer is zo scherp als een mes

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Arjen de Koeijer.
   Fotograaf

  Risk, monopoly, mens erger je niet, Arjen de Koeijer speelt het niet meer. Hij kan zo slecht tegen zijn verlies dat een spelletje de sfeer aardig kan verzieken. Het speelbord heeft regelmatig het luchtruim gezien als de dobbelstenen hem dwars zaten. "En er komen woorden uit die niet zo netjes zijn", weet hij.

  Hoe lastig die eigenschap in huiselijke kring kan zijn – of hilarisch voor zijn vrienden die hem bij een potje Fifa altijd zo ver proberen te krijgen om de controller door de huiskamer te smijten – op het voetbalveld profiteren hij en zijn ploegmaats bij Yerseke ervan. Want zonder die winnaarsmentaliteit had hij dit seizoen geen 41 doelpunten gemaakt.

  Door vijf goals op de slotdag tegen MZVC evenaarde hij zijn totaal van een seizoen eerder. "Natuurlijk wil ik altijd de meeste goals maken, maar ik had niet gedacht dat ik er weer zo veel zou maken. Het wordt steeds moeilijker. De tegenstanders gaan steeds meer op je letten. Ze zetten een mannetje op me om me uit te schakelen en rugdekking erachter."

  Hoe zou jij jezelf het scoren proberen te beletten?

  "Continu op m'n donder zitten. Als ik wil aannemen, een tikje tegen mijn enkel of kuit geven. Dat gebeurt nu ook al regelmatig en daar erger ik me wel eens aan. Als je wordt ingespeeld, weet je al 'daar komt-ie weer'. Maar als ik scoor en die onderlinge één-op- éénstrijd win, geeft dat voldoening."

  Wat doe je om nóg beter te worden?

  "Ik ben niet het type dat na de training nog voor zichzelf bezig is. Mijn techniek is niet zo goed en ik ben zo stijf als een plank. In de zomer begin ik wel eens met oefeningen, maar daarvoor heb ik helemaal het geduld niet, joh. Ik train mezelf tijdens de trainingen, in de één-op-éénduels met de keeper. Hij wil mijn ballen stoppen, hij kent me, dus ik moet steeds zuiverder schieten."

  Als je zo vaak scoort als jij, ben je dan nog wel blij na een goal?

  "Het is niet zo dat ik na elke goal een vreugdedansje maak ofzo. Maar als het een belangrijke goal is voor de ploeg – de openingstreffer bijvoorbeeld, die heb ik volgens mij ook best vaak gemaakt (zie kader) – juich ik wel harder dan bij bijvoorbeeld de 5-0. Die is vooral leuk voor mezelf."

  En dan de vraag die je al honderd keer gehoord hebt: blijf je bij Yerseke?

  "Ik denk dat ik de komende jaren bij Yerseke speel. Ik zou het best wel eens hogerop willen proberen, maar dat gaat gewoon niet met mijn werk. Ik ben bedrijfsleider bij een vrieshuis/transportbedrijf. Ik moet vaak 's avonds werken en kan dan niet trainen. Bij Yerseke weten ze dat en is het geen probleem, maar hogerop wordt er toch iets meer van je verwacht."

  Lees het hele interview in de krant van woensdag.