article
1.6413161
VLISSINGEN - Hontenisse kan het niet bolwerken tegen Breskens en verliest met 4-2. De ploeg raakt daardoor de gedeelde koppositie kwijt.
4e Klasse A: Steen troeft Clinge af in topper en gaat alleen aan kop
VLISSINGEN - Hontenisse kan het niet bolwerken tegen Breskens en verliest met 4-2. De ploeg raakt daardoor de gedeelde koppositie kwijt.
http://www.pzc.nl/sport/amateurvoetbal/4e-klasse-a-steen-troeft-clinge-af-in-topper-en-gaat-alleen-aan-kop-1.6413161
2016-09-19T10:39:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6413176.1474281506!image/image-6413176.JPG
Vlissingen,Voetbal-amateur,zondagvoetbal,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / 4e Klasse A: Steen troeft Clinge af in topper en gaat alleen aan kop

4e Klasse A: Steen troeft Clinge af in topper en gaat alleen aan kop

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Steen komt gevaarlijk voor het doel van Clinge. De ploeg won de topper met 1-2.
   Fotograaf
  VLISSINGEN - Hontenisse kan het niet bolwerken tegen Breskens en verliest met 4-2. De ploeg raakt daardoor de gedeelde koppositie kwijt.

  De topper in de vierde klasse A van het zondagvoetbal tussen Clinge en Steen eindigde, onder meer door twee treffers van Connor Laerenbergh, in het voordeel van de bezoekers (1-2). Mede doordat Hontenisse in Breskens met 4-2 verloor, gaat de ploeg van trainer Carlo van Grimberghe nu alleen aan de leiding in deze klasse.

  Clinge-Steen 1-2: De bezoekers kwamen op voorsprong via Connor Laerenbergh, waarna verzuimd werd verder afstand te nemen. Mede hierdoor kon Edwin van de Voorde met een rake kopbal uit een hoekschop Clinge nog voor rust langszij brengen en kreeg Domenique de Burger zelfs een goede kans op de 2-1.

  In de tweede helft kreeg Steen enkele goede mogelijkheden, terwijl bij de thuisploeg de angel uit het spel was, ook omdat Thomas Leegwater aan banden lag bij Jochem de Roek. In de slotfase besliste Connor Laerenbergh de topper met zijn tweede treffer verdiend in het voordeel van Steen: 1-2.

  IJzendijke-Corn Boys 5-1: Een jeugdig IJzendijke pakte op overtuigende wijze de eerste driepunter van dit seizoen. Na een halfuur opende Job Wiersum de score, waarna hij deze voorsprong ook verdubbelde. Kenneth van Zeele deed nog even wat terug namens de bezoekers (2-1), maar op slag van rust bracht Lodewijk van Keeken de marge weer op twee: 3-1.

  In de tweede helft zat de wedstrijd redelijk op slot, maar slaagde de thuisploeg er nog in om twee keer te scoren via opnieuw Job Wiersum en Kevin Burky: 5-1.

  Breskens-Hontenisse 4-2: Na een goede start van de thuisploeg met de 1-0 van Soufian Dooms, nam Hontenisse het heft in handen. Via twee treffers van Pim van Jole werd het 1-2 en mocht de thuisploeg blij zijn dat de gasten niet verder afstand namen. In plaats daarvan werd het nog voor de pauze gelijk via Sam van den Broecke.

  ,,Een belangrijk doelpunt", aldus trainer Hubert van den Hemel, die de rust benutte om orde op zaken te stellen. Met succes, want binnen tien minuten na de hervatting was de wedstrijd beslist door twee treffers van Joey Walhout: 4-2.

  Luctor'88-Oostburg 3-0: ,,Meer dan verdiend", zo gaf trainer Mick Vujovic van Luctor na afloop aan. Ondanks een door Stefan Boonman gemiste strafschop bleef zijn ploeg met veel inzet voetballen waardoor, zoals Vujovic aangaf, de beloning wel móest volgen. Deze kwam er inderdaad, want na de thee stond het binnen een kwartier 2-0 door Rutger van Rossum en Stefan Boonman. Het was opnieuw Van Rossum die de eindstand op 3-0 bepaalde.

  RIA W.-Patrijzen 0-2: Tegen het einde van een eerste helft, waarin de bezoekers wat sterker aan de bal waren en meer felheid in hun spel legden, opende Angelo Janse de score: 0-1. Na rust zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. RIA W. kon geen vuist maken en mocht doelman Mike Danschutter dankbaar zijn dat deze lang de spanning in de wedstrijd hield. Pas kort voor tijd besliste Leon Bek het duel definitief: 0-2.

  Biervliet-Groede 2-2: De bezoekers kenden met de gebroeders Van den Hemel als sterkhouders op het middenveld een licht overwicht. Toch was het de thuisploeg die via Richard Versluis de score opende na een snelle uitval. Groede, dat met tien man kwam te staan na rood voor Michel Broeckaart, kwam toch langszij via Bart van den Hemel. Na rust bracht Jari Brevet Biervliet opnieuw op voorsprong, maar hierna werd de ploeg steeds meer teruggedrongen. In de extra tijd bezorgde Wouter Lakerveld de gasten het wellicht niet meer verwachte punt: 2-2.