Rosalinde van Ingen Schenau
Volledig scherm
Rosalinde van Ingen Schenau © Esme Soesman

Zeventiende-eeuws diner in kerk van Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - Kalfstong met groenten-pickles, lamsvleesch en appel- en kruidenconfijt. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober wordt zeventiende-eeuws gedineerd in de Grote Kerk in Brouwershaven.

Het diner is onderdeel van de installatie Inanimatis van Rosalinde van Ingen Schenau en Fred van den Berge. "Kunst en eten is de beste combinatie. Het raakt allebei aan hetzelfde", zegt Van Ingen Schenau: "Eten gaat niet alleen over wat er op je bord ligt en kunst gaat niet alleen over kijken. Allebei de dingen wil je eigenlijk alleen in goed gezelschap beleven."

Rozeninstallatie

Van Ingen Schenau uit Zonnemaire en Van den Berge uit Vlissingen groeven zich in in de voedsel- en bloemstillevens van de zeventiende-eeuwse kunstenaars Juan Sánchez Cotán en Simon Verelst en reflecteren dat werk in een vierdelige installatie. Naast het diner (Van den Berge is een kenner van die zeventiende-eeuwse smaken) is onder meer een rozeninstallatie te zien, die gedurende de expositie (tot 30 oktober) verwelkt.

Meer info en reserveren voor het diner, zie: http://inanimatis.weebly.com/

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.