Volledig scherm
© Bert Jansen

Traumahelikopter ingezet voor gevallen persoon bij bos Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - De ambulance, een traumahelikopter en een jeep van de brandweer zijn donderdagavond laat opgeroepen voor iemand die was gevallen in het bosgebied bij Burgh-Haamstede.

Bij het Bospad zou zich een gewond persoon bevinden, bleek later in de buurt van de Zandstraat te zijn. Rond 23:10 uur zou de traumahelikopter uit Rotterdam komen, om 23.29 uur is dit geswitcht naar het traumateam uit Nijmegen.

Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de persoon ten val is gekomen en hoe het met het slachtoffer staat is onbekend.

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.