Met de voorstelling Stormkracht wordt de vaste tentoonstelling in de caissons bij Ouwerkerk letterlijk tot leven geblazen.
Volledig scherm
Met de voorstelling Stormkracht wordt de vaste tentoonstelling in de caissons bij Ouwerkerk letterlijk tot leven geblazen. © Dirk-Jan Gjeltema

Toneelstuk Stormkracht op herhaling in Watersnoodmuseum Ouwerkerk

OUWERKERK - Het toneelstuk Stormkracht keert terug in het Watersnoodmuseum. In de herfstvakantie -op 19, 26 en 28 oktober- worden twee voorstellingen per dag gegeven.

Het verhaal speelt zich af rond boerenjongen Jan, de romantische Sara en wethouderszoon Gilles. Sara en Gilles zijn op een feest in het raadhuis, als het water stijgt. Jan schiet te hulp.

Bezoekers van het museum kunnen de toneelvoorstellingen gratis bijwonen. Tijdens de herfstvakantie zijn er onder meer ook familierondleidingen voor het hele gezin, knutselworkshops en diverse filmvertoningen.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de website van het museum: www.watersnoodmuseum.nl .

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.