Thuredriht staat al vijfentwintig jaar als een huis
Volledig scherm
Thuredriht staat al vijfentwintig jaar als een huis © Esme Soesman

Thuredriht staat al vijfentwintig jaar als een huis

RENESSE - "Het is een optelsom van maatschappelijk initiatief", zegt Hans Simons - onder meer voorzitter van de stichting Renesse. "Er zit naastenliefde achter", formuleert wethouder Cees van den Bos. Wat de sleutel van het succes ook mag zijn, feit is dat de stichting Vakantiehuizen Thuredriht al vijfentwintig jaar staat als een huis.

Dat werd zaterdag gevierd bij het CJV-kamp in Renesse.

Aan Nasrin Ashoori, Sophie Huynh en Vera Kamp -alledrie uit groep zeven van de Jan Wouter van den Doelschool uit Zierikzee- de eer de volledig opgeknapte badkamers van twee Thuredriht-huizen te onthullen. De meiden wonnen die eer door een mooi kunstwerk te maken, dat ook een plaats krijgt in één van de huizen. Huizen die gebruikt worden om gezinnen met een kind met kanker een weekje vakantie te bezorgen. In de stille wintermaanden kunnen mensen met MS in de huisjes terecht.

Om de badkamers op te knappen werd gul in de buidel getast door serviceclubs, ondernemers, particulieren en andere organisaties.

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.