Volledig scherm
© Vacansoleil

SGP verrast door plan ecolodges aan de dam bij Bruinisse

BRUINISSE - Ondernemer Peter de Jonge wil bij zijn strandpaviljoen Meerzicht aan de Grevelingendam dertig ecolodges bouwen.

De SGP is het daar nog niet mee eens. "We wisten wel dat het recreatieschap aan de Grevelingendam ontwikkelingen toestaat, maar dit plan komt voor ons als een verrassing," zegt SGP-fractieleider Florus van der Paauw. "Er gebeurt natuurlijk al het een en ander - Brouwerseiland bijvoorbeeld - en daarom is de vraag hoeveel meer we nog willen. Dat willen wij eerst eens goed bekijken." Volgens Van der Paauw is er bij de gemeente nog geen vergunning aangevraagd voor de duurzame bungalowtjes. Het Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta juicht nieuwe activiteiten aan de Grevelingendam toe. "Als tweede pijler van de recreatie naast de Brouwersdam is dit gebied onderbenut", staat in het plan 'Zicht op de Grevelingen II'.

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.