Pontes-vestiging het Pieter Zeeman in Zierikzee.
Volledig scherm
Pontes-vestiging het Pieter Zeeman in Zierikzee. © Dirk-Jan Gjeltema

SGP houdt hand nog op knip voor nieuwbouw Pontes Pieter Zeeman

ZIERIKZEE - De SGP in de Schouwse gemeenteraad wil nog geen geld op tafel leggen voor nieuwbouw van de Pontes Pieter Zeeman.

"De gemeente zit tot 2020 krap bij kas. Laten we in elk geval de bouwplannen voor De Meie en de Beatrixschool door laten gaan, maar voor de Pontes Pieter Zeeman even pas op de plaats maken." Die waarschuwing gaf SGP-raadslid Wim Houtekamer donderdagavond in de raadscommissie.

Volgens hem zijn er nog te veel financiële onzekerheden voor de gemeente om nu al de portemonnee te trekken. "Of Brouwerseiland ons op gaat leveren wordt pas eind dit haar bekend, net als de huisvestingskosten van het basisonderwijs. Later weten we misschien ook of de bibliotheek er in blijft en of het poppodium er in komt. Laten we wachten tot het voorjaar, want we hebben het wel over 21 miljoen."

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.