Leerlingen van Binnen de Veste rennen voor bruinvissen.
Volledig scherm
Leerlingen van Binnen de Veste rennen voor bruinvissen. © Ton van den Nouweland

Leerlingen Zierikzee rennen voor bruinvissen

ZIERIKZEE - Aan de sponsorloop van openbare basisschool Binnen de Veste in Zierikzee hebben dinsdag 220 kinderen meegedaan. Zij konden zich door ouders en andere familie laten sponsoren voor een aantal rondjes hardlopen op het schoolplein (groep 1 tot en met 3) of rond de Grote Kerk (groep 4 tot en met 8). De opbrengst gaat naar de stichting SOS Dolfijn, die zich bekommert om gestrande bruinvissen in onze kustprovincies. "Het was een spektakel en ook erg leuk", blikt juf Judith de Rooij van groep 1/2B terug.

De opbrengst wordt pas na de herstvakantie bekend. Juf Van Rooij: "Van mijn groep weet ik het al. Dat is 440 euro. En we hebben tien groepen." Maandag besloot de school met een blik op Buienradar de kinderen niet s'middags maar 'sochtends te laten rennen. Dat blijkt - gezien de regen dinsdag vanaf 12 uur - een juist besluit.

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.