Volledig scherm
© stock.xchng

Jongen (15) gepakt met vals ID bij discotheek Renesse

RENESSE - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 15-jarige jongen uit Aerdenhout opgepakt. Hij probeerde een discotheek op de Hogezoom bij Renesse binnen te komen met een vals identiteitsbewijs.

De jongen viel bij de ingang van de discotheek al door de mand. De portier zag dat de informatie op zijn ID-kaart niet klopte. Toen de jongen na enig aandringen een bankpas tevoorschijn haalde, bleek dat hij te jong was.

De jonge stapper is overgedragen aan de politie. Nadat agenten hem op het bureau hebben gehoord, is hij woensdagochtend weer vrijgelaten met een doorverwijzing naar HALT.

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.