Volledig scherm
© DG

Inbreker wil hulp van politie na val van dak

ZIERIKZEE - Een inbreker is maandagavond laat gewond geraakt toen hij wegvluchtte voor de politie die hem zocht.

Een getuige meldde maandagavond rond 23.10 uur bij de politie dat er mogelijk iemand op het bedrijfsterrein aan de Industrieweg in Zierikzee aan het inbreken was. De getuige gaf het kenteken van een voertuig door en het signalement van de vermeende inbreker.

De agenten kwamen ter plaatse en zagen niet veel later de auto die de getuige gesignaleerd had. De inbreker was in eerste instantie niet te vinden. Toen de agenten naar hem begonnen te roepen reageerde hij wel. De man riep dat hij niet meer kon bewegen en naar het ziekenhuis moest. Heupletsel Agenten vonden de man liggend op de grond en constateerden dat hij letsel had aan zijn heup. Hij is aangehouden op verdenking van inbraak en hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk wilde de 34-jarige man uit Roosendaal wegkomen toen hij de politieauto in de gaten kreeg en is hij ten val gekomen. Een diensthond kwam ook ter plaatse , die heeft inbrekerswerktuigen gevonden. Agenten zagen sporen van inbraak op het hek en op een aanhangwagen. De inbreker ligt nog in het ziekenhuis, maar zal dinsdag verder gehoord worden.

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.