Volledig scherm

Hulpdiensten zouden strand Nieuw-Haamstede niet kunnen bereiken

NIEUW-HAAMSTEDE - Door een afgesloten slagboom kunnen hulpdiensten het strand van Nieuw-Haamstede niet bereiken over het Vuurtorenpad.

De belangenvereniging Nieuw-Haamstede heeft hierover een brandbrief gestuurd aan het gemeentebestuur. Afgelopen zomer heeft zich twee keer een ambulance klemgereden op de tweede slagboom aan het Vuurtorenpad. De brandweer moest eraan te pas komen om het hangslot door te knippen. Hulpdiensten moeten beschikken over sleutels waarmee zij op campings en in natuurgebieden de slagbomen open kunnen maken.

Volgens de belangenvereniging hebben de diensten geen sleutel van het Vuurtorenpad omdat de particuliere eigenaar van dit stuk duingebied die niet heeft gegeven. De vereniging vindt dit een merkwaardige en onaanvaardbare situatie waarbij het wachten is op schadeclaims van slachtoffers.

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.