Volledig scherm
© Thinkstock

Gesprekken over aanlandplicht tijdens wandeling Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - Een vertegenwoordiger van het ministerie, vissers en horecamensen gaan donderdagmiddag 1 december in Brouwershaven met elkaar in gesprek over het verplicht aanlanden van bijvangst in de zeevisserij.

Organisator Evert van Dilst verwacht 'open gesprekken' tussen de partijen. Tijdens een culinaire wandeling door Brouwershaven worden gedachten uitgewisseld. Van Dilst is op zoek naar de nuance in de meningen over deze Europese wet: "Er zijn vijf stops ingelast. Op elke rustplaats wordt een verhaaltje gehouden en iets te eten bereid." Aan het eind wordt Van Dilsts visrestaurant C-Food officieel geopend.

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.