Volledig scherm
© Thinkstock

Dikke wilgen knotten op nationale Natuurwerkdag in Schuddebeurs

SCHUDDEBEURS - De Zuiddijk bij Schuddebeurs staat komende zaterdag centraal tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag op Schouwen-Duiveland.

Langs het weeltje staan elf dikke wilgen, die aan een snoeibeurt toe zijn. Dat is vier jaar geleden voor het laatst gebeurt, vertelt coördinator Henk Dalebout van de werkgroep Aktief Terreinbeheer. Twintig scouts en hun begeleiders van de Mr. Bakkergroep uit Zierkzee steken een handje toe. Naast deze groep rekent Dalebout op twaalf reguliere vrijwilligers. De werkzaamheden beginnen om 10 uur en duren naar verwachting tot half de middag. De wilgenpoten worden aan de overkant van de weg op traditionele rillen gestapeld.

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.