Archief: Ruilwinkel
Volledig scherm
Archief: Ruilwinkel © Willem Mieras

Al meer dan 250 ruilpassen in omloop

ZIERIKZEE - Koud twee weken na de opening van Ruilwinkel Zierikzee zijn al meer dan 250 ruilpassen uitgegeven. Ook is, vanwege de enorme toevoer, de inname van spullen tijdelijk stopgezet.

Die maatregel is woensdag weer ingetrokken. Door te gaan 'stunten met punten' bij artikelen die er in overvloed zijn, wil de Ruilwinkel zorgen voor meer verloop. Want alles wat binnenkomt, moet ook een plekje krijgen. Het is hier en daar even zoeken, geeft coördinator Petra Ruitenbeek van SMWO aan.

"Maar we hebben er allemaal een warm hart voor en proberen op Schouwen-Duiveland samen iets moois neer te zetten." Dat is behalve de ruilwinkel ook een leer- en werkervaringsplek en een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De Ruilwinkel is aangemeld voor de Henk Aalderink Prijs van het samenwerkingsverband voor plattelandsgemeenten P10. De prijs, die 2 december bekend wordt gemaakt, is voor een spraakmakend initiatief dat bijdraagt aan leefbaarheid op het platteland.

  1. Oost-Indiëvaarder De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    Oost-In­dië­vaar­der De Roompot openbaart geheimen aan publiek

    ZIERIKZEE - Na twaalf jaar wordt een punt gezet achter het onderzoek naar het wrak van de Zierikzeese Oost-Indiëvaarder De Roompot (1844). De restanten van het vrachtschip liggen op de twintig meter diepe bodem voor Vrouwenpolder. Maar het merendeel van zijn archeologische schatten werd -al dan niet oogluikend illegaal- geborgen. De bijzondere stukken zijn vanaf dinsdag te zien in het Stadhuismuseum, op steenworp afstand van de oude thuishaven.