article
1.6202150
SLUIS - Drie gebouwen van de gemeente Sluis krijgen zonnepanelen.
Zonnepanelen op zwembad en Ledeltheater
SLUIS - Drie gebouwen van de gemeente Sluis krijgen zonnepanelen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/zonnepanelen-op-zwembad-en-ledeltheater-1.6202150
2016-07-18T14:38:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4266619.1460981357!image/image-4266619.jpg
Sluis,Gemeenteraad,Duurzaam wonen,Duurzame energie,PvdA,Zonnepanelen,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Zonnepanelen op zwembad en Ledeltheater

Zonnepanelen op zwembad en Ledeltheater

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Zonnepaneel.
   Fotograaf
  SLUIS - Drie gebouwen van de gemeente Sluis krijgen zonnepanelen.

  Het Ledeltheater, zwembad de Eenhoorn en het gemeentehuis worden duurzamer. De Partij van de Arbeid diende afgelopen donderdag een voorstel in om gebouwen van de gemeente duurzamer te maken. De raad bepaalde eerder al dat het energieverbruik in gemeentelijke gebouwen met drie procent terug moet. Ook moeten gebouwen steeds duurzamer worden. In 2019 moet de gemeente zelfs energieneutraal werken. Maar een concreet plan om dat allemaal te bewerkstelligen is er nog niet.

  Begroting

  De PvdA stelde daarom voor om het plaatsen van zonnepanelen bij het Ledeltheater, het zwembad en het gemeentehuis in ieder geval op te nemen in de begroting voor 2017. Ook moet er worden gedacht aan ledverlichting en warmwatervoorzieningen. De partij kreeg steun van een grote meerderheid. Alleen de fractie van Lijst Babijn en raadsleden Marc Rijk, Marianne Poissonnier (beiden Nieuw Gemeentebelang) en Philip Thomaes (VVD) stemden tegen.

  Voorbeeldfunctie

  Vorig jaar stelde de PvdA ook al voor om gemeentelijke gebouwen te verduurzamen, maar dat voorstel werd toen afgeschoten door een meerderheid van de raad. De fractie wees er donderdag op dat de gemeente Sluis een voorbeeldfunctie heeft en dat ook de terugverdientijd van zonnepanelen steeds korter wordt.