article
1.5748033
TERNEUZEN - Opvallend veel politiewagens patrouilleerden zaterdag door Zeeuws-Vlaanderen.
Zeeuws-Vlaanderen populair bij inbrekers in januari
TERNEUZEN - Opvallend veel politiewagens patrouilleerden zaterdag door Zeeuws-Vlaanderen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/zeeuws-vlaanderen-populair-bij-inbrekers-in-januari-1.5748033
2016-02-21T07:35:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5748044.1456042259!image/image-5748044.jpg
Sint Jansteen,Politie,Grensstreek,112,Politieactie,Inbraken,Preventief,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Zeeuws-Vlaanderen populair bij inbrekers in januari

Zeeuws-Vlaanderen populair bij inbrekers in januari

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  TERNEUZEN - Opvallend veel politiewagens patrouilleerden zaterdag door Zeeuws-Vlaanderen.

  De politie deed dat om 'preventief aanwezig te zijn in de wijk'. De actie was gericht op het tegenhouden van inbrekers. Veel personen en auto's werden gecontroleerd. De politie kondigde meer acties aan.

  De inbraakcijfers van januari liegen er namelijk niet om. Het aantal inbraken in januari in de gemeenten Sluis en Hulst ligt nu al op veertig procent van het totaal aantal inbraken in die gemeenten in heel 2015. Dat blijkt uit cijfers van de politie. In februari is het tot nu toe rustiger.

  In Sluis werd er in de eerste maand van het jaar zeventien keer ingebroken. In januari 2015 vielen er 'slechts' twee inbraken te noteren. Inbrekers sloegen vorig jaar in totaal 42 keer hun slag in Sluis. In Hulst werden in heel 2015 71 inbraken gepleegd. Dat aantal zou dit jaar overtroffen kunnen worden, gezien het aantal inbraken in januari. Inbrekers sloegen 28 keer toe, tegenover negen keer in januari 2015. Drie keer zo vaak dus. Vooral Hulst en Sint Jansteen waren populair. Terneuzen zou eind 2016 voor het eerst in jaren meer inbraken dan het jaar ervoor kunnen noteren. Net als in Sluis werd er in Terneuzen in januari zeventien keer ingebroken, tegenover twaalf vorig jaar.

  Overigens had burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst donderdag 'voorzichtig' goed nieuws te melden over de inbraken in zijn gemeente. "Het ziet er naar uit dat er daders gepakt zijn." Toch waakte hij voor al te veel optimisme. "Het is sinds 5 februari wel rustiger, maar het lek is nog niet boven." De voorlopige inbraakcijfers van februari bevestigen de woorden van Mulder. Volgens hem zijn de inbrekers net over de grens opgepakt. Want de inbraakgolf die met name Hulst en Sint Jansteen in januari teisterde, hield niet op bij de grens met België. Ook in onder meer Sint-Gillis-Waas, Kemzeke, De Klinge en Stekene is in de eerste maand van het jaar veel ingebroken.