article
1.6222050
IJZENDIJKE - Kaarten voor Weitjerock zijn gewild. Zeker 2000 bezoekers komen zaterdag naar IJzendijke.
Weitjerock maakt dit jaar knallende comeback
IJZENDIJKE - Kaarten voor Weitjerock zijn gewild. Zeker 2000 bezoekers komen zaterdag naar IJzendijke.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/weitjerock-maakt-dit-jaar-knallende-comeback-1.6222050
2016-07-26T14:49:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6222331.1469550846!image/image-6222331.jpg
IJzendijke,Popmuziek,Evenement,Muziek,Festival,Concert,Weitjerock,Mauritshof,Rutger van Merode,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Weitjerock maakt dit jaar knallende comeback

Weitjerock maakt dit jaar knallende comeback

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bestuursleden Toby Groosman, Rutger van Merode en Meijke van der Plas (vlnr) zijn met alle vrijwilligers volop bezig met de opbouw van Weitjerock.
   Fotograaf
  IJZENDIJKE - Kaarten voor Weitjerock zijn gewild. Zeker 2000 bezoekers komen zaterdag naar IJzendijke.

  De organisatie doet daarom nog eens 500 extra kaarten in de verkoop. Tweeduizend kaarten verkopen, dat was de hoop van de organisatie van Weitjerock. Hopen bleek niet nodig, de kaarten voor het festival op zaterdag 30 juli vlogen de deur uit. Zo snel, dat er deze week nog vijfhonderd aan toe zijn gevoegd. "We hebben het festivalterrein daarom iets groter gemaakt. En van die vijfhonderd kaarten zijn er op één dag ook alweer honderd van verkocht", zegt Weitjerock-voorzitter Rutger van Merode. Weitjerock heeft in de eerste plaats een goede line-up met bands als Daan, Admiral Freebee, Blackbox Revelation en Will and the People die veel bezoekers trekken. Maar mensen gúnnen het de organisatie ook.

  Zomerstorm

  Weitjerock ervoer vorig jaar een van de grootste tegenslagen die een festival kan krijgen. Een zomerstorm ruïneerde het podium en vanwege de veiligheid van de bezoekers, werd het evenement afgelast. Pure pech, waar de organisatie alleen maar sterker door is geworden. Met frisse moed en enthousiasme wordt een inhaalslag gemaakt. Het festivalterrein wordt deze week opgebouwd en dit jaar wordt Weitjerock voor het eerst op een nieuwe plek gehouden. In een weiland naast het Mauritshof. Het terrein van de familie Coninck is groter dan de oude locatie aan de Krabbegatweg waardoor er meer mogelijkheden tot doorgroeien zijn.

  Kinderprogramma

  Zo is er dit jaar voor het eerst een kinderprogramma met toepasselijk muzikaal tintje. Lappie Lapstok knutselt muziekinstrumenten met de kleine bezoekers, Maarten Termont schrijft een lied met ze en zo zijn er doorlopend activiteiten. Voor de volwassenen is er een mossel- en oesterbar bijgekomen, cavabar en twee podia, waarop bands elkaar afwisselen.

  Met het weer wordt, zoveel als het kan, rekening gehouden. De stellingen van de podia worden dit jaar wel met doeken bekleed. "Dat kan niet scheuren, daar gaat de wind gewoon doorheen. "

  Het festivalterrein aan de Mauritsweg gaat zaterdag om 12.00 uur open. Kaarten zijn (nog) te koop via www.weitjerock.com .

   

  Lees het hele artikel in de krant van woensdag.