article
1.6193294
HULST - De Raad van State heeft het bezwaar van de Stichting Bescherming Stadsgezicht Hulst (SBSH) over de bouw van residentie Gravenhof in Hulst definitief naar de prullenbak verwezen. De vergunning voor het woon-, winkelcomplex, (twaalf appartementen, twee stadswoningen en 650 vierkante meter aan winkelruimte) op de plaats van het al jaren leegstaande winkelcentrum in de binnenstad, is daarmee onherroepelijk geworden.
Weg vrij voor bouw Residentie Gravenhof Hulst
HULST - De Raad van State heeft het bezwaar van de Stichting Bescherming Stadsgezicht Hulst (SBSH) over de bouw van residentie Gravenhof in Hulst definitief naar de prullenbak verwezen. De vergunning voor het woon-, winkelcomplex, (twaalf appartementen, twee stadswoningen en 650 vierkante meter aan winkelruimte) op de plaats van het al jaren leegstaande winkelcentrum in de binnenstad, is daarmee onherroepelijk geworden.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/weg-vrij-voor-bouw-residentie-gravenhof-hulst-1.6193294
2016-07-14T15:17:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4552357.1452615876!image/image-4552357.JPG
Hulst,Vergunning,Rechtspraak,Gemeente,Bouwplan,Conflict,Nieuwbouw,SBSH,Residentie Gravenhof,Jaap van Zijderveld,Stichting Bescherming Stadsgezicht Hulst,Jan Wijnacker,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Weg vrij voor bouw Residentie Gravenhof Hulst

Weg vrij voor bouw Residentie Gravenhof Hulst

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Het aanzicht van de gevel van Residentie Gravenhof vanaf de hoek Frans van Waesberghestraat/Vismarkt.
      Fotograaf
    HULST - De Raad van State heeft het bezwaar van de Stichting Bescherming Stadsgezicht Hulst (SBSH) over de bouw van residentie Gravenhof in Hulst definitief naar de prullenbak verwezen. De vergunning voor het woon-, winkelcomplex, (twaalf appartementen, twee stadswoningen en 650 vierkante meter aan winkelruimte) op de plaats van het al jaren leegstaande winkelcentrum in de binnenstad, is daarmee onherroepelijk geworden. 

    De stichting maakte begin dit jaar bezwaar tegen de omgevingsvergunning. Inzet was de hoogte van de nieuwe bebouwing. SBSH vindt die veel te hoog, waardoor volgens haar het historisch aanzicht van Hulst de nek om wordt gedraaid. De bestuursrechter stelde de gemeente Hulst in april in het gelijk, maar SBSH ging in beroep. De Raad van State zet de stichting nu opnieuw in haar hemd.

    "De gronden die SBSH in hoger beroep aanvoert, vormen louter een herhaling van argumenten die bij de bestuursrechter zijn ingebracht. In hoger beroep heeft de stichting niet uiteengezet waarom de overwegingen van de rechtbank onjuist of onvolledig zouden zijn", zo luidt de uitleg bij de uitspraak van de Raad van State.

    Secretaris Jaap van Zijderveld van SBSH kondigt aan een verzetschrift in te dienen tegen de overwegingen van de Raad van State. Jan Wijnacker uit Kloosterzande, adviseur van bouwer Ri Jo uit Ossendrecht, ligt daar niet wakker van. Begrip voor de actie van SBSH heeft hij niet omdat de bouw van de Residentie anderhalf jaar vertraagd is en de kosten flink zijn opgelopen.