article
1.6294320
TERNEUZEN - Op het braakliggende terrein in de Vlooswijkstraat, waar jarenlang de bouwval van de gereformeerde gemeentekerk stond, komen twaalf appartementen.
Vlooswijkstraat Terneuzen krijgt oppepper
TERNEUZEN - Op het braakliggende terrein in de Vlooswijkstraat, waar jarenlang de bouwval van de gereformeerde gemeentekerk stond, komen twaalf appartementen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/vlooswijkstraat-terneuzen-krijgt-oppepper-1.6294320
2016-08-26T05:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6287898.1473188938!image/image-6287898.jpg
Terneuzen,Nieuwbouw,Bouw,Bouwplan,Hendrik van Hoeve,Vlooswijkstraat,appartementen,Frank van Hulle,Schoolweg,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Vlooswijkstraat Terneuzen krijgt oppepper

Vlooswijkstraat Terneuzen krijgt oppepper

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  TERNEUZEN - Op het braakliggende terrein in de Vlooswijkstraat, waar jarenlang de bouwval van de gereformeerde gemeentekerk stond, komen twaalf appartementen.

  Niet in de vorm van een compact blok, maar passend in het straatbeeld. 

  Appartementen

  Het terrein wacht al sinds het begin van deze eeuw op invulling, maar steeds ging het fout. Hendrik van Hoeve van Van Hoeve Makelaars uit Terneuzen heeft nu het voortouw genomen: "Aanvankelijk wilden we nieuwbouw in de Vlooswijkstraat en de Schoolweg combineren, maar daar zien we even vanaf. We concentreren de appartementen op ruim 800 vierkante meter in de Vlooswijkstraat." De eerste besprekingen met de stedenbouwkundigen van de gemeente waren positief, evenals met wethouder Frank van Hulle (stads- en dorpsvernieuwing).

  Pril plan

  Van Hoeve verwacht dat de bouw half 2017 kan beginnen. Hij heeft overigens ook plannen voor de locatie aan de Schoolweg, waar vloerenspecialist Carpetright nog is gevestigd. Daar moet een parkeerdek komen met daarboven enkele stadswoningen. "Maar dat plan is nog heel pril." De Terneuzense makelaar verwacht niet dat de markt overvoerd wordt door appartementenbouw op drie locaties op en om de Kop van de Noordstraat.

  Van Hoeve: "Mijn advies is dat de gemeente niet moet kiezen voor compacte appartementenbouw in combinatie met commerciële ruimten, maar kleinschaliger durven denken. Op de Kop kun je heel mooi een plein met een fonteintje maken, een ontmoetingsplek omgeven door leuke winkeltjes en horeca en betaalbare appartementen. Op die manier krijg je in één klap ook een mooie verbinding tussen de Noordstraat en het Schuttershof."

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps