article
1.6237414
BRESKENS - Waarom zou je iets veranderen dat al jaren succesvol is? Juist. Daarom blinken de Visserijfeesten in Breskens uit in traditie.
Visserijfeesten klaar voor 63ste editie
BRESKENS - Waarom zou je iets veranderen dat al jaren succesvol is? Juist. Daarom blinken de Visserijfeesten in Breskens uit in traditie.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/visserijfeesten-klaar-voor-63ste-editie-1.6237414
2016-08-02T14:22:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6229925.1469805150!image/image-6229925.JPG
Breskens,Evenement,Uitgaan,Feest,Concert,Snollebollekes,vismijn,Jacques Herb,André Hazes Junior,visserijvuurwerk,Visserijfeesten,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Visserijfeesten klaar voor 63ste editie

Visserijfeesten klaar voor 63ste editie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Visserijfeesten in Breskens.
   Fotograaf
  BRESKENS - Waarom zou je iets veranderen dat al jaren succesvol is? Juist. Daarom blinken de Visserijfeesten in Breskens uit in traditie.

  Van vrijdag tot en met zondag viert het vissersdorp feest. Voor de drieënzestigste keer viert Breskens dit weekend de Visserijfeesten. De bezoekers komen al lang niet meer alleen uit de streek, maar uit heel Zeeland en ook toeristen weten het gratis evenement te vinden.

  Viswuuf

  De kracht zit hem in de vaste festiviteiten waar voor iedereen iets leuks bij zit. "De braderie, rommelmarkt en kermis blijven altijd", zegt Lucien van den Broecke van het Visserijcomité stellig. En zo zijn ook de gratis vishapjes bij de vismijn beroemd, evenals de rondgang van de Visserijkoningin, Garnalenprinses en het Viswuuf door het dorp. En natuurlijk het vuurwerk, waar dit jaar extra veel moeite voor gedaan is. De Bressiaanse Melissa Cornelius nam met een aantal vrienden het initiatief om afgelopen maanden inzamelacties te houden. Door hun inspanningen en nieuwe sponsoren, kunnen de feesten zondagavond afgesloten worden met een knal.

  Vuurspuwende draak

  Het straattheater is ook een vaste factor. "Maar we zoeken ieder jaar naar andere acts", vertelt Van den Broecke. Zo loopt op zaterdag Heer Ottfriedt rond met een vuurspuwende draak. En voor zondagmiddag tipt Van den Broecke de Flower Fairies, prachtig uitziende dames die een magische sfeer creëren.

  De muziek is daarnaast ruim vertegenwoordigd en vele grote artiesten hebben de Bressiaanders afgelopen jaren al toegezongen. Dit weekend prijken Jacques Herb, Jacco Ricardo en Snollebollekes onder meer op het affiche. Van den Broecke: "Op vrijdagavond treedt André Hazes Junior op in de Vismijn. Dat is dé grote naam dit jaar."

  Ruimteschip

  Het Visserijcomité heeft voor de kinderen enkele nieuwe attracties. Op zaterdagmiddag verandert het Oranjeplein van 13.00 tot 17.00 uur in een gigantische 'wildwest kinderboerderij.' Op zondag maakt de kinderboerderij plaats voor een opblaasbaar ruimteschip waar kinderen in kunnen lasergamen.

  De Visserijfeesten in Breskens duren van vrijdagmiddag tot en met zondagavond. Het hele programma is te vinden op www.visserijfeesten.com .