article
1.6168837
TERNEUZEN - Vijf vrijwilligers van Dierenambulance Zeeuws-Vlaanderen zijn opgestapt.
Tweede stichting voor dierenhulp Zeeuws-Vlaanderen
TERNEUZEN - Vijf vrijwilligers van Dierenambulance Zeeuws-Vlaanderen zijn opgestapt.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/tweede-stichting-voor-dierenhulp-zeeuws-vlaanderen-1.6168837
2016-07-05T14:13:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4942768.1475934726!image/image-4942768.jpg
Terneuzen,Vrijwilligerswerk,Dierenwelzijn,Hulporganisatie,Dierenhulp Zeeuws-Vlaanderne,Dierenambulance,Dierenbescherming,Nenny Smeenk,Tineke Vos,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Tweede stichting voor dierenhulp Zeeuws-Vlaanderen

Tweede stichting voor dierenhulp Zeeuws-Vlaanderen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  TERNEUZEN - Vijf vrijwilligers van Dierenambulance Zeeuws-Vlaanderen zijn opgestapt.

  Ze gaan verder als stichting Dierenhulp Zeeuws-Vlaanderen. Volgens de betrokkenen is er onenigheid over de manier van werken bij de Dierenambulance. Die leidde onder meer tot het ontslag van Tineke Vos. Zij coördineerde al dertien jaar het ambulancevervoer in Zeeuws-Vlaanderen. "Maar we willen niet met modder gooien", zegt Nenny Smeenk, één van de vrijwilligers. "We staan allemaal achter Tineke, zijn gemotiveerd en willen een nieuwe start maken."

  Voorlichting geven

  Woensdag gaat Dierenhulp naar de notaris om alles te regelen. "Het is nog pril, maar iedereen in de regio kent ons al. We gaan sponsors werven en zijn bezig met het regelen van een ambulance", vertelt Smeenk. "In de tussentijd gebruiken we onze eigen auto's." Dierenhulp gaat noodhulp verzorgen (via 06-20331100) en opvang. "We willen ook voorlichting gaan geven, bijvoorbeeld op scholen."

  Met de komst van Dierenhulp zijn er twee partijen actief in Zeeuws-Vlaanderen. De dierenambulance valt onder Dierenbescherming Zuid. Die zegt, ondanks het verlies van de vijf vrijwilligers, actief in de regio te blijven. "Iedereen mag natuurlijk doen wat hij wil", reageert een woordvoerster van de Dierenbescherming. "We juichen het toe dat mensen zich voor dieren in willen zetten. We zijn wel op zoek naar nieuwe vrijwilligers." Hoeveel vrijwilligers er nog over zijn, kan de Dierenbescherming niet precies zeggen, Smeenk schat dat het er nog één is.