article
1.6301686
KLOOSTERZANDE - Er is geen weg meer terug voor inwoners van Kloosterzande.
Startschot Sportdorp Kloosterzande klinkt vrijdag
KLOOSTERZANDE - Er is geen weg meer terug voor inwoners van Kloosterzande.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/startschot-sportdorp-kloosterzande-klinkt-vrijdag-1.6301686
2016-08-27T12:20:54+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4283816.1395733551!image/image-4283816.jpg
Kloosterzande,Overige sporten,Sport,Sportdorp Kloosterzande,Marc de Haas,Hulst in Beweging,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Startschot Sportdorp Kloosterzande klinkt vrijdag

Startschot Sportdorp Kloosterzande klinkt vrijdag

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  KLOOSTERZANDE - Er is geen weg meer terug voor inwoners van Kloosterzande.

  Vrijdag is de aftrap van Sportdorp Kloosterzande. Alle sportclubs van het dorp gooien de deuren open.

  Over het doel van Sportdorp Kloosterzande kan geen misverstand bestaan: zoveel mogelijk inwoners aan het sporten krijgen. Want dat is nodig in Kloosterzande. Slechts 55 procent van de inwoners sport minstens twaalf keer per jaar, bleek eerder uit een enquête van Sportimpuls Zeeland. Landelijk is dat 65 procent. Daarnaast zijn er steeds minder inwoners van Kloosterzande lid van een sportvereniging.

  Clinge overlegde jarenlang vergelijkbare cijfers. Het grensdorp werd twee jaar geleden uitgeroepen tot Sportdorp, als eerste in Zeeuws-Vlaanderen. "Daar is nu veel meer beweegaanbod", weet Marc de Haas, coördinator namens Hulst in Beweging. Dat aanbod is volgens hem een gevolg van het project Sportdorp. "In Clinge zijn wandelgroepen gevormd, er is structureel bootcamp, elk jaar wordt de Kriekeloop gehouden en er zijn beachvolleybalvelden geopend. Van de ongeveer 2.500 mensen uit Clinge is vijftien procent meer gaan sporten."

  Dat percentage heeft Hulst in Beweging ook voor Kloosterzande in het hoofd. Bewoners kunnen vrijdag tijdens het startevenement al kennis maken met het sportaanbod in hun dorp. Om 18.00 uur is bij basisschool 't Getij de opening. Daarna is het zweten geblazen. Vanaf 18.30 uur zijn er bootcamps op de voetbalvelden, net als wandelevenement Elke Stap Telt en Start to Run. In de Hontenissehal is er dan onder meer badminton, spinning en judo. In de Emmahal is er streetdance en tafeltennis.