article
1.6356467
TERNEUZEN - Steeds nieuwe dingen doen, zoals werken met 3D-scanners en drones. SPIE Controlec Engineering Terneuzen blijft ook na veertig jaar in ontwikkeling. "Dat maakt dit werk ook zo mooi."
SPIE blijft zich vernieuwen
TERNEUZEN - Steeds nieuwe dingen doen, zoals werken met 3D-scanners en drones. SPIE Controlec Engineering Terneuzen blijft ook na veertig jaar in ontwikkeling. "Dat maakt dit werk ook zo mooi."
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/spie-blijft-zich-vernieuwen-1.6356467
2016-09-08T07:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6356517.1473268537!image/image-6356517.JPG
Terneuzen,Ondernemer,Bram van Houcke,Ingenieursbedrijf,SPIE Controlec Engineering,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / SPIE blijft zich vernieuwen

SPIE blijft zich vernieuwen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bram van Houcke met een nieuw meetapparaat van het jublirende SPIE Controlec Engineering, een 3D-handscanner.
   Fotograaf
  TERNEUZEN - Steeds nieuwe dingen doen, zoals werken met 3D-scanners en drones. SPIE Controlec Engineering Terneuzen blijft ook na veertig jaar in ontwikkeling. "Dat maakt dit werk ook zo mooi."
  Waar je in het verre verleden tien uur over deed, doe je nu één of twee uur over.

  Bram van Houcke (63) heeft het allemaal meegemaakt. Veertig jaar werkt hij ook al bij SPIE Controlec Engineering. "Als je vroeger bij ons op kantoor kwam, zag je overal tekentafels. En er werd nog veel gerookt."

  Eén muisklik

  Het is allebei verleden tijd. Van Houcke geeft een rondleiding door het bedrijf dat op de bovenste verdieping van het vroegere Neckermann-kantoor in Terneuzen is gevestigd. Iedereen zit er achter computers. Het werkt allemaal veel efficiënter. Met één muisklik is een detail in een ontwerptekening van bijvoorbeeld een pijpleidingsysteem of een grote installatie zo veranderd.

  "Waar je in het verre verleden tien uur over deed, doe je nu één of twee uur over", schat Van Houcke. "Van de andere kant, de eisen, de vergunnings- en zeker de veiligheidseisen, zijn steeds strenger geworden. Dat vraagt weer meer tijd."

  Overname

  Dat kan geen verklaring zijn voor de groei die SPIE Controlec Engineering in Terneuzen de laatste tien jaar heeft doorgemaakt, van tachtig à negentig medewerkers in 2006 naar nu 120. Dat heeft volgens business unit manager Van Houcke alles te maken met de overname in 2006 van toen nog 'gewoon' Controlec Engineering door het Franse SPIE. Het techniekconcern, actief in 38 landen met ruim 38.000 werknemers, had nog geen ingenieursbureau in Nederland en Controlec was te koop. Van Houcke: "De overname door SPIE heeft ons een enorme boost gegeven. We hebben als SPIE-onderdeel nog meer armslag gekregen."

  Lees het hele verhaal in de krant van donderdag 8 september.