article
1.6339726
SLUISKIL - Jaarlijks verdwijnen in de regio feesten van de activiteitenkalender.
Saamhorigheid troef op Gildefeesten in Sluiskil
SLUISKIL - Jaarlijks verdwijnen in de regio feesten van de activiteitenkalender.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/saamhorigheid-troef-op-gildefeesten-in-sluiskil-1.6339726
2016-09-04T12:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4259688.1429730020!image/image-4259688.jpg
Sluiskil,Evenement,Piet Coppieters,Gildefeesten,Melrose,Vrijwilligers,Ronnie Ruysdael,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Saamhorigheid troef op Gildefeesten in Sluiskil

Saamhorigheid troef op Gildefeesten in Sluiskil

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  SLUISKIL - Jaarlijks verdwijnen in de regio feesten van de activiteitenkalender.

  De belangstelling neemt af en ook de vrijwilligers staan niet te popelen. In Sluiskil echter staat feestvierdaagse De Gildefeesten - de 36e editie alweer - nog stevig op de kaart. ,,De saamhorigheid, de sponsoring en het gevarieerde programma voor jong en oud, dat zijn de hoekstenen van de feesten", zegt voorzitter Piet Coppieters van het Gildefeestencomité.

  ,,Met ruim 50 vrijwilligers kunnen we natuurlijk flink wat werk verzetten en een mooi programma aanbieden dat met veel volk verzekerd is van feest, sport, spel en vooral ambiance. Met Melrose, één van de beste feestbands van Nederland, de gebroeders Ko en Ronnie Ruysdael gaat het dak er als het ware af."

  Na de opening (donderdag) kwamen vrijdag de ouderen met onder meer een bingo en de kinderen met spelletjes en disco aan bod. De Q-music party was een spetterende afsluiter. Zaterdag stond er veel sportiefs op het programma. De sportievelingen hadden met een wandeltocht, Gilde run, gaaibollen en een zeskamp keuze te over. De piraten Pedro en Betty verzorgden kinderleut. Verder vertrokken 40 ronkende motoren voor een toertocht.

  De avondparty met Melrose en de gebroeders Ko was qua belangstelling een klapper. Zondag werd de saamhorigheid in het kanaaldorp nog maar eens onderstreept. Liefst 121 personen schoven na een oecumenische dienst in de tent aan tafel voor een familie-brunch. Een braderie, rommelmarkt, super bingo en Ronnie Ruysdael vulden de laatste dag van het geslaagde dorpsfeest in.