article
1.6166017
HULST - Rick van Boven (23) werd nog zo gewaarschuwd: in Hulst is er geen vraag naar bootcamps en persoonlijke trainingen. Toch begon hij zijn eigen bedrijf. En het bleek een gat in de markt te zijn.
Ricks bootcamps zijn populair in Hulst
HULST - Rick van Boven (23) werd nog zo gewaarschuwd: in Hulst is er geen vraag naar bootcamps en persoonlijke trainingen. Toch begon hij zijn eigen bedrijf. En het bleek een gat in de markt te zijn.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/ricks-bootcamps-zijn-populair-in-hulst-1.6166017
2016-07-05T07:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6167408.1467707033!image/image-6167408.JPG
Hulst,Overige sporten,training,buiten,Rick van Boven,bootcamp,strand,groepsles,sport,Perkpolder,PT Home,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Ricks bootcamps zijn populair in Hulst

Ricks bootcamps zijn populair in Hulst

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Rick van Boven geeft bootcamp in Perkpolder.
   Fotograaf
  HULST - Rick van Boven (23) werd nog zo gewaarschuwd: in Hulst is er geen vraag naar bootcamps en persoonlijke trainingen. Toch begon hij zijn eigen bedrijf. En het bleek een gat in de markt te zijn.
  Ik vind het belangrijk dat ik iedereen persoonlijke aandacht kan geven. Dat is mijn kracht.

  Deelnemers van Van Bovens groepslessen kunnen er maar beter geen problemen mee hebben om een beetje vies te worden. Na de buikspieroefeningen waarbij beide benen de lucht in moeten, zit iedereen onder het zand. "Ik zei toch dat je je mond en ogen moest dichthouden", zegt Van Boven lachend.

  Modellen en topsporters

  Het is nu een jaar geleden dat hij PT Home oprichtte en het loopt als een trein. In eerste instantie wilde hij alleen persoonlijke trainingen geven aan mensen met een gericht doel, zoals modellen en topsporters. Later besloot hij ook bootcamps aan te bieden. Die werden zo populair dat hij inmiddels elf groepslessen per week geeft aan beginners en gevorderden. Onder meer op het strand van Perkpolder, in de Steense bossen en op de wallen van Hulst. "Ik had laatst voor één les veertig deelnemers", vertelt Van Boven. "Dat vond ik wat te veel van het goeie, dus daarom heb ik nog wat bootcamps aan het rooster toegevoegd. Ik vind het belangrijk dat ik iedereen persoonlijke aandacht kan geven. Dat is mijn kracht."

  Extra duwtje

  Daar geeft Leander Klanderman (41) uit Kloosterzande hem gelijk in. "De manier waarop Rick ons aanspoort, geeft me een extra duwtje in de rug", zegt hij. "Ook het sporten in groepsverband werkt stimulerend. Ik doe dit nu een maand en heb echt het gevoel dat mijn conditie al is verbeterd." Astrid van Mele (20) uit Paal doet voor het eerst mee. "Ik vind het heel leuk. En dat terwijl ik nooit sport! Het is wel zwaar, maar Rick geeft regelmatig aan dat ik even kan rusten", zegt ze.

  Vertrouwen

  Als Van Boven terug denkt aan de start van zijn bedrijf, moet hij lachen. "Bekenden van me dachten dat er in de regio geen vraag was naar persoonlijke trainingen en bootcamps. Maar ik heb er altijd vertrouwen in gehad. Juist omdat er op dit vlak geen concurrentie is hier, is het echt een gat in de markt."