article
1.6297359
SLUIS - De wallen van Sluis worden flink onder handen genomen.
Opknapbeurt Sluise wallen
SLUIS - De wallen van Sluis worden flink onder handen genomen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/opknapbeurt-sluise-wallen-1.6297359
2016-08-26T12:35:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4441587.1404895082!image/image-4441587.jpg
Sluis,Provincie Zeeland,Waterschap Scheldestromen,Natuurgebied,Flora,Ruimtelijke ordening,Landschap,Fauna,wallencomplex,kademuur,wallen,gemeente Sluis,buitenwallen,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Opknapbeurt Sluise wallen

Opknapbeurt Sluise wallen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Visser
   Titel
   Visser
   Beschrijving
   Reiger gespot onderaan de wallen van Sluis
   Fotograaf
  SLUIS - De wallen van Sluis worden flink onder handen genomen.

  De provincie Zeeland begint maandag met een opknapbeurt. De buitenwallen van Sluis moeten aantrekkelijker worden voor mensen, dieren en planten. Dat wil de provincie bereiken door meer reliëf aan te brengen in het landschap. Zo worden buitenwallen en ravelijnen opgehoogd en vroegere grachten worden weer deels uitgegraven. Ook de aangrenzende natuur wordt aangepakt en en omgezet in een open grasland waar vee en schapen kunnen grazen. De fiets- en wandelpaden worden bovendien verbeterd en vernieuwd.

  Oevers herstellen

  De werkzaamheden duren naar verwachting tot april volgend jaar. Waterschap Scheldestromen en de gemeente Sluis grijpen het moment ook aan om tegelijkertijd de oevers te herstellen en de waterlopen te baggeren. Dit duurt waarschijnlijk tot 2018. De provincie verwacht dat de hinder vrij beperkt zal zijn.

  De gemeente Sluis wil aan de slag met nog een trekpleister: de Sluise kademuur. Voor de restauratie van de kademuur is subsidie aangevraagd bij de provincie. De uitvoering van dit werk is afhankelijk van de toekenning van de subsidie.