article
1.5862005
TERNEUZEN - Na een week in Cambodja wist ze het al, hier moet ik over schrijven.
Niemand was schuldig
TERNEUZEN - Na een week in Cambodja wist ze het al, hier moet ik over schrijven.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/niemand-was-schuldig-1.5862005
2016-03-25T14:56:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5862034.1458917378!image/image-5862034.jpg
Sas van Gent,Literatuur,Rode Khmer,Renate Kerkhofs,De rijstvelden kleuren rood,Jeugdboek,Schrijfster,Cambodja,Boekenprijs,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Niemand was schuldig

Niemand was schuldig

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Renate Kerkhofs
   Fotograaf
  TERNEUZEN - Na een week in Cambodja wist ze het al, hier moet ik over schrijven. 

  "Ik heb veel gereisd. Ik ben in 44 landen geweest, maar Cambodja is echt mijn absolute nummer één. Het land is echt prachtig, de mensen zijn er zo vriendelijk en de geschiedenis... Ja, de geschiedenis."

  Vreselijke verhalen

  In De rijstvelden kleurden rood schetst Kerkhofs een beeld van twee jongeren. Stadsmeisje Boran valt in de handen van de Rode Khmer en wordt gedwongen op de rijstvelden te werken. Chan is een dorpsjongen en besluit zich bij de Rode Khmer aan te sluiten. De twee kruisen elkaars pad met een dramatische ontknoping als gevolg.

  De vreselijkste verhalen heeft ze tijdens haar reis gezien en gehoord. Ze zag de boom waartegen baby's doodgeslagen werden. "Het is gruwelijk maar in het boek beschrijf ik maar het topje van de ijsberg."

  Verhaal levend houden

  Renate Kerkhofs is basisschooldocente in België en schreef eerder jeugdboeken over echtscheiding, pesten en over vluchtelingen. Momenteel rondt ze haar boek af over kindsoldaten in Oeganda. "Ik kan niet een verhaal schrijven dat nergens over gaat; over een meisje dat verliefd wordt ofzo. Dat doe ik dus niet. Cambodja, dat is niet honderden jaren geleden. Dat speelde gewoon tijdens mijn leven. Ik wil dat het verhaal levend blijft."

  De rijstvelden kleurden rood, door Renate Kerkhofs. UItgeverij De Klimmende Ster, ISBN 978-90-822441-8-2

  www.renatekerkhofs.com