article
1.6399133
TERNEUZEN - In Zeeuws-Vlaanderen zijn tal van slimme en succesvolle samenwerkingsvormen in de sport. De KoesterChallenge, bedrijfsfitnesscontracten, verregaande samenwerking tussen fitnessondernemers en ook huis- en sportartsen. Noem maar op.
Nationale interesse in sportieve samenwerking
TERNEUZEN - In Zeeuws-Vlaanderen zijn tal van slimme en succesvolle samenwerkingsvormen in de sport. De KoesterChallenge, bedrijfsfitnesscontracten, verregaande samenwerking tussen fitnessondernemers en ook huis- en sportartsen. Noem maar op.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/nationale-interesse-in-sportieve-samenwerking-1.6399133
2016-09-16T04:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6399132.1473971766!image/image-6399132.JPG
Terneuzen,Gemeente,Sport,Pim Lexmond,Bodyline Healthcenter,Kenniscentrum Sport,Fit!Vak,De KoesterChallenge,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Nationale interesse in sportieve samenwerking

Nationale interesse in sportieve samenwerking

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Deelnemers aan het symposium werken aan hun conditie, vlnr: Willemijn Baken, Ronald Wouters, Johan Morcus, John Smael, Henny Martens en Bodyline-directeur Pim van Lexmond.
   Fotograaf
  TERNEUZEN - In Zeeuws-Vlaanderen zijn tal van slimme en succesvolle samenwerkingsvormen in de sport. De KoesterChallenge, bedrijfsfitnesscontracten, verregaande samenwerking tussen fitnessondernemers en ook huis- en sportartsen. Noem maar op.

  Tijdens een werkbezoek en kenniscafé kwamen gisteren afgevaardigden van sportondernemingen en gemeenten uit heel Nederland kijken en leren hoe 'ze' dat in Zeeuws-Vlaanderen nou voor elkaar krijgen.

  Afgunstig maken

  Het symposium was een initiatief van Bodyline Healthcenter in Terneuzen, Kenniscentrum Sport, Fit!Vak en de gemeente Terneuzen. Pim Lexmond van Bodyline in Terneuzen, waar de samenwerkingsinitiatieven samenkomen, kon de tientallen aanwezigen met recht afgunstig maken over alle projecten die in Zeeuws-Vlaanderen lopen op het gebied van samenwerking in de sport.

  Lexmond zelf en overige sprekers zoals John Smael (KoesterChallenge en Prosano), verzekeringsadviseur Johan Morcus en de Terneuzense huisarts Jean Hensels, vertelden de aanwezigen (tot uit Friesland) hoe in ZeeuwsVlaanderen de hazen lopen, zodat de toehoorders niet weer het wiel hoeven uit te vinden. Ook legden ze uit hoe voor alle partijen een win-winsituatie gecreëerd kan worden; met als doel de gezondheid van de mensen én ook werk voor sportondernemers.

  Ziekteverzuim

  Smael was stellig: "Met een gezonde geest in een gezond lichaam kan ziekteverzuim worden teruggedrongen. Op scholen en op het werk. Als dat cijfer al één procent onder het landelijk gemiddelde ligt in een regio, dan is dat voor werkgevers een goede reden zich in die regio te vestigen. Zijn mensen (langer) gezond, dan dalen ook zoveel andere kosten."

  ,,Hoe krijgen jullie dat in Zeeuws-Vlaanderen dan concreet voor elkaar?", was de hamvraag. De sprekers waren eensgezind: Veel gesprekken voeren met de gedroomde samenwerkingspartners. En dan niet over cijfertjes, maar deel de succesverhalen én maak de ander enthousiast. Stel sporttrajecten op maat op. Als de bal dan gaat rollen, ontstaat het sneeuwbaleffect vanzelf.