article
1.6291306
LOKEREN - Dat de nieuwe Europese Kampioen Staande Wip een Zeeuws-Vlaming zou worden, dat lag zondag al vast tijdens de finale. De eindstrijd in Lokeren werd er een tussen Sint Jansteen en Koewacht.
Na zeven pijlen viel de vogel en was André Elegeert kampioen
LOKEREN - Dat de nieuwe Europese Kampioen Staande Wip een Zeeuws-Vlaming zou worden, dat lag zondag al vast tijdens de finale. De eindstrijd in Lokeren werd er een tussen Sint Jansteen en Koewacht.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/na-zeven-pijlen-viel-de-vogel-en-was-andr%C3%A9-elegeert-kampioen-1.6291306
2016-08-25T05:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6291302.1472064055!image/image-6291302.JPG
Koewacht,Cultuur,Staande wip,Kampioen,Schieting,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Na zeven pijlen viel de vogel en was André Elegeert kampioen

Na zeven pijlen viel de vogel en was André Elegeert kampioen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   André Elegeert uit Koewacht werd afgelopen zondag Europees Kampioen boogschieten op de staande wip.
   Fotograaf
  LOKEREN - Dat de nieuwe Europese Kampioen Staande Wip een Zeeuws-Vlaming zou worden, dat lag zondag al vast tijdens de finale. De eindstrijd in Lokeren werd er een tussen Sint Jansteen en Koewacht.

  De kamp werd na zeven pijlen gewonnen door André Elegeert uit Koewacht. Hij schoot de vogel eraf. Hugo Merx uit Sint Jansteen, de regerend Nederlands kampioen, greep mis in Lokeren. Als wipschieten deed aan een tweede plaats, kon hij zich daarmee troosten. Maar de sport doet niet aan tweede plaatsen. Je wint of je verliest.

  "Het was ontzettend spannend", weet Elegeert nog. "Die uit Sint Jansteen is een geweldige schutter, echt een topschutter. Het ging zeven rondes om en om. En toen was het feest."

  Landentitel

  Boogschieten op de staande wip is een sport die behalve in Zeeland, voornamelijk in België en Frankrijk wordt beoefend. In België en Frankrijk is de sport velen malen groter dan in Nederland. Toch pakte het Nederlandse team met overmacht ook de landentitel. Elegeert vond het wel een mooie stunt, zeker omdat het verschil met de twee grotere wipschietlanden groot was. "Dit is waar we het hele jaar naar uitkijken. Voor een ander zijn het de Olympische Spelen, voor ons is dat het EK.''

  Elegeert zette zondag een unieke prestatie neer. Niet door de titel te pakken maar door dat voor de tweede keer te doen. Tien jaar geleden werd hij al Europees Kampioen in Frankrijk. "Ik hoorde gisteren dat ik waarschijnlijk de enige ben die ooit twee keer de titel heb gepakt."

  Voor een video van de finale klik op deze link.