article
1.6172016
PHILIPPINE - Een pan mossels op Philippiense wijze gaat dit jaar vergezeld van de Pinot Blanc Cuvée l'ours noir van het huis Theo Cattin uit Voegtlinshoffen, Frankrijk.
Mosselwijn Philippine: wéér een Pinot Blanc
PHILIPPINE - Een pan mossels op Philippiense wijze gaat dit jaar vergezeld van de Pinot Blanc Cuvée l'ours noir van het huis Theo Cattin uit Voegtlinshoffen, Frankrijk.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/mosselwijn-philippine-w%C3%A9%C3%A9r-een-pinot-blanc-1.6172016
2016-07-06T15:05:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6172055.1470405037!image/image-6172055.jpg
Philippine,Bekende personen-lokaal,Drank,Horeca,Mosselen,Mosselwijnverkiezing,Pinot Blanc,Erik de Bruijne,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Mosselwijn Philippine: wéér een Pinot Blanc

Mosselwijn Philippine: wéér een Pinot Blanc

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  PHILIPPINE - Een pan mossels op Philippiense wijze gaat dit jaar vergezeld van de Pinot Blanc Cuvée l'ours noir van het huis Theo Cattin uit Voegtlinshoffen, Frankrijk.

  Vorig jaar won, verrassend, een Spaanse wijn de jaarlijkse mosselwijnverkiezing, maar in Philippine gaan ze nu weer terug traditioneel aan de Elzasser witte. De gezamelijke restauranthouders in het mosseldorp hadden vorige week al een voorverkiezing gehouden onder de vijftien ingezonden wijnen. De acht beste gingen vandaag naar de finale, zodat de genodigden het blind proeven tijdens de verkiezing wat makkelijker tot het einde konden uitzitten. Het is immers netjes wijn na het proeven galant uit te spugen, maar kom, wie doet dat nou? 

  Tierelier

  "In de finale zaten twee Pinot Blancs en de winnaar van vorig jaar werd dit jaar verdienstelijk tweede, op maar tien punten verschil, zegt Erik de Bruijne namens de mosselrestaurants. Volgens De Bruijne heeft berichtgeving over gif in mosselen de verkoop absoluut geen kwaad gedaan. De Bruijne. ,,Het maakt de gasten echt niks uit. We hebben nog nooit zo vroeg in het seizoen bodemmosselen kunnen serveren en we draaien als een tierelier."

  Een pan mosselen (1,7 kilo) kost in Philippine hetzelfde als vorig jaar: 27 euro