article
1.6125515
PHILIPPINE - Hotel-restaurant Au Port in Philippine is vorige week officieel failliet verklaard én maakt mogelijk een doorstart.
Mosselrestaurant Au Port Philippine verder
PHILIPPINE - Hotel-restaurant Au Port in Philippine is vorige week officieel failliet verklaard én maakt mogelijk een doorstart.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/mosselrestaurant-au-port-philippine-verder-1.6125515
2016-06-21T08:53:56+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6125215.1466495000!image/image-6125215.JPG
Philippine,Horeca,Au Port,Mosselrestaurant,Auberge des Moules,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Mosselrestaurant Au Port Philippine verder

Mosselrestaurant Au Port Philippine verder

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Mosselrestaurant Au Port in Philippine.
      Fotograaf
    PHILIPPINE - Hotel-restaurant Au Port in Philippine is vorige week officieel failliet verklaard én maakt mogelijk een doorstart.

    Het bedrijf lijkt te worden voortgezet. Op de ramen van Au Port is sinds deze week in grote letters te lezen: 'Auberge des Moules breidt uit! Eten, drinken, slapen'.

    Auberge des Moules, gevestigd direct tegenover Au Port, gaat dus verder in het hotel-restaurant. Eigenaar Joris Jansen was vandaag, dinsdag, vanwege vakantie niet bereikbaar voor een toelichting.

    Geen gat

    Jansen heeft eerder aangegeven eraan te hechten 'geen gat te laten vallen in het mosselrestaurant-bestand' in Philippine. Het mosseldorp is sinds de afsluiting van de Braakman in 1952 niet meer met open water, de Westerschelde, verbonden.

    Ondernemend Philippine heeft vervolgens van de nood een deugd gemaakt door op de culinaire toer te gaan. In het dorp zijn, dankzij vooral Belgische liefhebbers, nog altijd zeker zes mosselrestaurants.

    Teruglopende omzet

    Bart van de Wijnckel, curator van het failliete Au Port, noemt als oorzaak van het faillissement een al jaren teruglopende omzet. Dat lag volgens hem niet aan de bedrijfsvoering. De horeca in Philippine is minder druk geworden. "Belgen die een dagje aan de kust hadden doorgebracht, reden vroeger langs Philippine om te eten, heb ik begrepen van de eigenaar van Au Port. Maar de laatste jaren zijn er aan de kust veel nieuwe strandpaviljoens gekomen. Dat zorgt voor concurrentie. Ook het aantal zakelijke klanten is minder geworden."

    Het pand waarin Au Port was gevestigd, was niet van de eigenaar. Vandaar dat er ook een doorstart kan plaatsvinden, maar dan zal er aldus Van de Wijnckel nog veel in en aan het pand moet gebeuren. De volledige inventaris is eerder dit jaar in opdracht van de Belastingdienst verkocht. Het faillissement is door de eigenaar zelf aangevraagd. De twee medewerkers kunnen dan ook aanspraak maken op een uitkering via het UWV.