article
1.6464602
TERNEUZEN - Jurken naaien, broeken vermaken én met elkaar in gesprek gaan. Het Leger des Heils is in Terneuzen een modecafé rijker.
Leger des Heils opent modecafé in Terneuzen
TERNEUZEN - Jurken naaien, broeken vermaken én met elkaar in gesprek gaan. Het Leger des Heils is in Terneuzen een modecafé rijker.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/leger-des-heils-opent-modecaf%C3%A9-in-terneuzen-1.6464602
2016-09-29T15:24:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6466236.1475174180!image/image-6466236.JPG
Terneuzen,Vrijetijdsbesteding,Kleding,Hobby,Mode,Doe-het-zelf,Leger des Heils,Modecafe,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Leger des Heils opent modecafé in Terneuzen

Leger des Heils opent modecafé in Terneuzen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het modecafé van het Leger des Heils maakte gisteren een vliegende start. Kapitein Jacqueline de Ligt (links) kreeg meteen deskundige uitleg van coupeuse Ans van Hulst.
   Fotograaf
  TERNEUZEN - Jurken naaien, broeken vermaken én met elkaar in gesprek gaan. Het Leger des Heils is in Terneuzen een modecafé rijker.
  Als je het leuk vindt, dan kun je het.

  De ooh's en aah's waren niet van de lucht. Zo'n tien modeliefhebbers kwamen donderdag naar de opening van het modecafé, dat een eigen plek heeft gekregen bij de meubelhal van het Leger des Heils.

  "Deze ruimte werd eerst als opslag gebruikt. Vrijwilligers hebben alles opgeknapt, geverfd en een nieuwe vloer gelegd", zegt kapitein Ary de Ligt. Op houten tafels staan nu naaimachines en een kast met allerlei lappen stof heeft uiteraard een prominente plek gekregen. Anke den Hollander van het Leger des Heils uit Almere mocht het naaiwalhalla officieel openen door, heel toepasselijk, stof door te knippen.

  Succes

  Anke zet modecafés door heel het land op en stond in maart aan de wieg van het café in Terneuzen. Ze leidde een cursus mode maken van twaalf weken, die bij succes een blijvend vervolg zou krijgen. En een succes was het. "Er waren zo'n tien vaste deelnemers", zegt Anke trots.

  Antoinette Vermeulen heeft nu de algehele leiding over het café en Marianne Verbeke uit IJzendijke en Ans van Hulst uit Biervliet zijn de coupeuses. Zij gaan de deelnemers wegwijs maken in de wereld van de naaimachine. Marianne is ontwerpster en heeft al vaker les gegeven. En iedereen kan meedoen: "Als je het leuk vindt, dan kun je het", zegt Marianne optimistisch.

  Bezinnen

  Voordat de naaimachines zoemen, leest Antoinette aan het begin van elke middag een evangelische tekst voor om te bezinnen. Of om het bij modetermen te houden: die stof tot nadenken geeft.

  Het modecafé aan Diepenbrockstraat 425 is geopend op donderdag in de oneven weken van 13.00 tot 15.00 uur. Meedoen kost 2 euro per keer.

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps