article
1.6425450
AXEL - Kunstenaarsgroep AaquaArt is neergestreken in museum Het Warenhuis in Axel.
Kunstenaarsgroep in Axels museum Het Warenhuis
AXEL - Kunstenaarsgroep AaquaArt is neergestreken in museum Het Warenhuis in Axel.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/kunstenaarsgroep-in-axels-museum-het-warenhuis-1.6425450
2016-09-22T07:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4716734.1421355936!image/image-4716734.JPG
Axel,Kunst,Museum,Inge Priester,Warenhuis,AaquaArt,verleden,Piet de Blaeij,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Kunstenaarsgroep in Axels museum Het Warenhuis

Kunstenaarsgroep in Axels museum Het Warenhuis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Enthousiaste bezoekers in het nieuwe museum Het Warenhuis in Axel. Vlnr: Willy Verschraegen, Piet Apers, Jannie en Tom Stoorvogel.
   Fotograaf
  AXEL - Kunstenaarsgroep AaquaArt is neergestreken in museum Het Warenhuis in Axel.

  Elf professionele Zeeuws-Vlaamse kunstenaars stellen er tot en met 14 januari werken tentoon. Tot die tijd vinden er ook allerlei activiteiten plaats door leden van AaquaArt. 

  Het bijzondere aan de expositie is dat de kunstenaars in hun tentoongestelde werken een relatie proberen te leggen met de historische collectie van Het Warenhuis. Museumvoorzitter Piet de Blaeij spreekt van een 'spannend en boeiend samenspel'. Volgens Inge Priester, voorzitter van AaquaArt, geeft de samenwerking bezoekers 'een andere blik op verleden, heden en - misschien wel - de toekomst'.

  Wandeling door kunstgeschiedenis

  Deelnemende kunstenaars zijn Anne Mannaerts, Bram de Meijer, Frans Kegels, Gerda Muizebelt, Glenn Priester, Herman Thielens, Ria de Lijser, Riek Sanderse, Sia Braakman, Ton Koops en Wil de Velde. Ze maken beeldhouwwerken, schilderijen en keramiek. De extra (gratis) activiteiten die plaatsvinden, zijn onder meer een lezing 'wandeling door de kunstgeschiedenis' door Ria de Lijser (13 oktober, 19.30 uur), een workshop door beeldhouwer Ton Koops in de Stadsmolen (22 oktober) en een kijkwijzer voor kinderen door Frans Kegels (26 oktober, 13.30 uur).

  Museum Het Warenhuis aan de Markt in Axel is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Entree voor volwassenen zeven euro, van 13 tot en met 17 jaar twee euro en tot 12 jaar en voor museumjaarkaarthouders gratis.